ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι πλατφόρμες του μέλλοντος για ηλεκτρικά οχήματα

Οι πλατφόρμες του μέλλοντος για ηλεκτρικά οχήματα

Οι δύο εταιρείες, AAM ΚΑΙ REE θα αναπτύξουν από κοινού νέο ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης για την ηλεκτρική κινητικότητα.

Η συνένωση δυνάμεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής κινητικότητας, είναι επιβεβλημένη. Μια ακόμα συνεργασία μόλις ανακοινώθηκε, από την American Axle & Manufacturing Inc. (AAM), έναν κορυφαίο παγκόσμιο προμηθευτή αυτοκινητοβιομηχανίας τεχνολογιών μετάδοσης κίνησης και μετάλλων και την REE Automotive (REE), ηγέτη στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού ένα συναρπαστικό νέο ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης για την ηλεκτρική κινητικότητα. Η REE ήδη βρίσκεται στη διαδικασία συγχώνευσης με την 10X Capital VentureAcquisition Corp (10X SPAC), μια εταιρεία ειδικού σκοπού, για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι πλατφόρμες του μέλλοντος για ηλεκτρικά οχήματα

Σύμφωνα με τη συμφωνία, τα δύο μέρη σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες ολοκλήρωσης του συστήματος της AAM και να επικεντρωθούν στη μείωση θορύβων και κραδασμών, ώστε να ενσωματώσουν τις ελαφριές και αποδοτικές μονάδες ηλεκτρικής κίνησης επόμενης γενιάς της AAM, οι οποίες διαθέτουν πλήρως ενσωματωμένους κινητήρες υψηλής ταχύτητας, σε μια εξαιρετικά αρθρωτή πλατφόρμα της REE, που επιτρέπει ένα πλήρως επίπεδο πλαίσιο για πολλαπλές εφαρμογές επαγγελματικών οχημάτων.

Μάλιστα, το σύστημα REE corner ενσωματώνει κρίσιμα εξαρτήματα του οχήματος (τιμόνι, φρένα, ανάρτηση, σύστημα μετάδοσης κίνησης και χειριστήριο) στην περιοχή μεταξύ του πλαισίου και του τροχού, για να προσφέρει σημαντικά λειτουργικά και οικονομικά πλεονεκτήματα. Οι ηλεκτρικές μονάδες κίνησης θα αναπτυχθούν στο Κέντρο Τεχνολογίας και Ανάπτυξης της AAM στο Ντιτρόιτ, με την παράδοση των πρωτοτύπων που έχουν προγραμματιστεί έως τα τέλη του 2021.

Οι πλατφόρμες του μέλλοντος για ηλεκτρικά οχήματα

Στις δύο εταιρείες θεωρούν ότι η συνένωση δυνάμεων θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την παροχή λύσεων e-Mobility στην αγορά.

Με έδρα το Ντιτρόιτ, η AAM έχει περίπου 20.000 συνεργάτες που λειτουργούν σε σχεδόν 80 εγκαταστάσεις σε 17 χώρες. Με έδρα στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, με θυγατρικές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, η REE διαθέτει ένα μοναδικό μοντέλο κατασκευής CapEx-light και την αρθρωτή πλατφόρμα REEcorner.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ