WRC

WRC: Ο Νίκος Κατίκης στην κορυφή με αυτή τη φωτογραφία

Ο Ελληνας φωτογράφος που καλύπτει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, Νίκος Κατίκης, "τράβηξε" την εικόνα της χρονιάς.
Ο Ελληνας φωτογράφος που καλύπτει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, Νίκος Κατίκης, "τράβηξε" την εικόνα της χρονιάς. WRC.COM

Ο Ελληνας φωτογράφος που καλύπτει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, Νίκος Κατίκης, "τράβηξε" την εικόνα της χρονιάς.

Κι ενώ σε λίγες ημέρες ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2021 (21 - 24 Ιανουαρίου), παραδοσιακά από το Μόντε Κάρλο, ελπίζοντας σε ένα πρωτάθλημα χωρίς ακυρώσεις αγώνων, όπως πέρυσι, λόγω του κορονοϊού, γυρίζοντας το χρόνο πίσω, ένας Ελληνας φωτογράφος κέρδισε τη μέγιστη διάκριση.

Ο Νίκος Κατίκης, φωτογράφος που καλύπτει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι εδώ και πολλά χρόνια, πηγαίνοντας σε όλους του αγώνες, απέσπασε σχεδόν το ένα τέταρτο των ψήφων των επισκεπτών του wrc.com, κερδίζοντας το «ProGrade Digital 2020 Photo of the Year».

Με 22,9% των ψήφων, ο Κατίκης με τη φωτογραφία που «τράβηξε» στο ράλι Μεξικού, επικράτησε των Thomas Fenetre (16,9%) και Bastien Baudin (12,2%) -τις οποίες βλέπετε πιο κάτω - σε μια λίστα με δέκα φωτογραφίες για τη δημόσια ψηφοφορία.

Η φωτογραφία του Τομά Φενέτρ
Η φωτογραφία του Τομά Φενέτρ WRC.COM
Ο Μπαστιάν Μποντέν στο Ράλι Τουρκίας
Ο Μπαστιάν Μποντέν στο Ράλι Τουρκίας WRC.COM

"Νομίζω ότι αυτή η φωτογραφία είναι περισσότερο “στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή”, παρά καθαρή ικανότητα", δήλωσε σεμνά ο φωτογράφος στο wrc.com. "Προσπάθησα να βάλω όλους τους πρωταγωνιστές στο ίδιο πλαίσιο, το αυτοκίνητο φυσικά, το άλογο και τη σημαία. Το ελικόπτερο ήταν κάτι επιπλέον που έκανε τη φωτογραφία λίγο πιο ενδιαφέρουσα, καθώς και τον τρόπο που ο οδηγός χάνοντας τη γραμμή της διαδρομής, έδωσε λίγο περισσότερη αίσθηση “δράσης” στην εικόνα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς του WRC και του μηχανοκίνητου αθλητισμού γενικά που ψήφισαν υπέρ της φωτογραφίας μου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα η φωτογραφία της χρονιάς", είπε.

"Υπάρχει πολλή προσπάθεια και θυσίες πίσω από κάθε φωτογραφία ενός επαγγελματία φωτογράφου του WRC. Θα ήθελα να πω ότι και οι δέκα τελικές φωτογραφίες ήταν καταπληκτικές και κάθε μία από αυτές θα μπορούσε να έχει κερδίσει", ανέφερε.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ