ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο, συμπαγές SUV από τη Hyundai

Νέο, συμπαγές SUV από τη Hyundai

Ένα ολοκαίνουργιο crossover SUV, πρόκειται να λανσάρει η Hyundai Motor, με το όνομα Bayon

Η ήδη καθιερωμένη κατηγορία των crossover SUV μοντέλων, που γνωρίζει τεράστια άνθηση παγκοσμίως και ειδικά στην Ευρώπη, είναι βέβαιο ότι θα μας απασχολήσει για πολλά, πολλά χρόνια.

Πλέον, δεν υπάρχει μάρκα που να μην διαθέτει τουλάχιστον ένα τέτοιο μοντέλο στη γκάμα της, με τις περισσότερες να έχουν δύο και τρία, σε κάθε κατηγορία αμαξώματος.

Εκεί που παρατηρείται… συνωστισμός, είναι τα συμπαγή αμαξώματα, μικρά και μικρομεσαία, διότι και ως αυτοκίνητα πόλης μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά και για ταξίδια αποδεικνύονται εύχρηστα.

Η Hyundai, μόλις αποκάλυψε τις προθέσεις της να λανσάρει στην αγορά ένα νέο μοντέλο crossover SUV.

Το Hyundai Bayon, τοποθετημένο στην κατηγορία Β (μικρά), ως εισαγωγικό μοντέλο στη σειρά SUV (μικρότερο), θα πλαισιώσει τα Kona, Tucson, NEXO και Santa Fe.

Το όνομα Bayon προέρχεται για τη γαλλική πόλη Bayonne, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις ακτές του Ατλαντικού και τα βουνά των Πυρηναίων. Πρόκειται για μια εξαιρετική τοποθεσία για όσους απολαμβάνουν δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα και πεζοπορία, που ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής του νέου μοντέλου.

Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, η εταιρεία εμπνέεται από πόλεις και περιοχές, ονοματίζοντας μοντέλα της. Τα Tucson και Santa Fe, πήραν το όνομά τους από πόλεις στις πολιτείες της Αριζόνα και του Νέου Μεξικού, το Kona από την περιοχή Kona στο μεγάλο νησί της Χαβάης και το πρωτοποριακό ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου NEXO, από τη Nexø - μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του δημοφιλούς νησιού της Δανίας, Bornholm.

Τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχει ανακοινώσει η Hyundai, ωστόσο το αυτοκίνητο, που θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη, θα εφοδιάζεται με υβριδικά σύνολα turbo μοτέρ 1.0lt, με 100 ή 120 ίππους, τα οποία φέρουν 48V Hybrid σύστημα, συνοδευόμενα από αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων ή με το πρόσφατα εξελιγμένο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Πιθανότατα να εφοδιάζεται και με ισχυρότερους κινητήρες βενζίνης 48V Hybrid Turbo 160 ίππων και πετρελαίου 48V Hybrid 136 ίππων.

Στον τομέα της ασφάλειας, θα διαθέτει τη σουίτα των σύγχρονων συστημάτων Hyundai SmartSense.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ