ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα Maserati Levante Hybrid

Νέα Maserati Levante Hybrid

Η ψηφιακή πρεμιέρα του πρώτου υβριδικού SUV της Maserati, έγινε παρουσία του Ντέιβιντ Μπέκαμ, του νέου πρεσβευτή της μάρκας.

Σε μια νέα εποχή έχει περάσει η Maserati, με την παρουσίαση υβριδικών μοντέλων, αλλά και με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ως επίσημο πρεσβευτή της.

Με την ψηφιακή πρεμιέρα της νέας MaseratiLevante Hybrid (5 μ. μήκος, 3 μ.μεταξόνιο), στο Shanghai Auto Show, η ιταλική μάρκα από τη Μόντενα, εισέρχεται στο κόσμο των υβριδικών SUV, κάνοντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση, ηοποία ξεκίνησε πέρυσι με το Ghibli Hybrid.

"Γρηγορότερη.Πράσινη. Μοναδική", είναι το τρίπτυχο της Levante Hybrid, που είναιταχύτερη από μια πετρελαιοκίνητη, πιο βιώσιμη από μια με κινητήρα ντίζελ ή βενζίνης, και μοναδική στα ειδικά χαρακτηριστικά της.

Η Levante Hybrid συνδυάζει τον 4κύλινδρο, 2 λίτρων κινητήρα βενζίνης με ένα υβριδικό σύστημα 48 volt για την ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα. Το μοτέρσυνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8σχέσεων της ZF.

Το υβριδικό αυτοκίνητο ζυγίζει λιγότερο από το αντίστοιχο με 6κύλινδρο κινητήρα (τόσο ντίζελ όσο και βενζίνης), και πάνω απ’ όλα έχει ακόμη καλύτερη κατανομή βάρους, αφού η μπαταρία τοποθετείται στο πίσω μέρος χωρίς να διακυβεύεται η χωρητικότητα φόρτωσης και να εξισορροπούνται βέλτιστα οι μάζες του οχήματος. Όλα έχουν σχεδιαστεί γιανα κάνουν τη Levante Hybrid ακόμα πιο ευέλικτη και διασκεδαστική στην οδήγηση.

Χάρη στη μέγιστη ισχύ των 330 ίππων στις 5.750 σ.α.λ. και τη ροπή των 450 Nm,από μόλις τις 2.250 σ.α.λ., η νέα Levante Hybrid, με τετρακίνηση (και μηχανικό μπλοκέ πίσω διαφορικό), έχει τελική ταχύτητα άνω των 240 χλμ./ώρα και επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6 δευτερόλεπτα.

Από την άποψη της εμφάνισης, χαρακτηρίζεταιαπό ένα νέο μεταλλικό χρώμα Azzurro Astro, τα μπλε χρώματος στοιχεία για την αναγνώριση των υβριδικών αυτοκινήτων (χρησιμοποιούνται ήδη στην Ghibli Hybrid), το μπλε στους τρεις πλευρικούς αεραγωγούς, τις δαγκάνες των φρένων και το λογότυπο της μεσαίας κολόνας, αλλά και μέσα στο αυτοκίνητο, ειδικά στις κεντημένες ραφές των καθισμάτων.

Η Levante Hybrid είναι και συνδεδεμένη,χάρη στο νέο πρόγραμμα Maserati Connect.

Όντας πάντα συνδεδεμένο το αυτοκίνητο, ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση του αυτοκινήτου, το οποίο τον ενημερώνει όταν χρειαστεί, βελτιώνοντας την εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών.

Αυτή η επικοινωνία επιτυγχάνεται μέσω διασύνδεσης του Maserati Connect με ένα Smartphone ή Smartwatch, ή και από το σπίτι, μέσω του εικονικού προσωπικού βοηθού του (Amazon Alexa & GoogleAssist).

Photo credits: Maserati

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ