ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MINI: Forever young

MINI: Forever young
MINI

Στιλιστικές πινελιές έξω και μέσα, διαμορφώνουν μία νέα αισθητική στο γνώριμο «καλούπι» του MINI.

Το ΜΙΝΙ καταφέρνει εδώ και 20 χρόνια, από τότε που λανσαρίστηκε στην αγορά η σύγχρονη εκδοχή του, να παραμένει αυτό που λέμε «forever young». Πάντα νεανικό, που με τις πινελιές που προστίθενται κατά καιρούς, να το κρατούν στην επικαιρότητα.

Με ένα διαχρονικό στυλ, που ελάχιστα μοντέλα έχουν διατηρήσει, ευέλικτο στην πόλη και με οδηγική αίσθηση gokart, οι φρεσκαρισμένες εκδόσεις θα λανσαριστούν τον Μάρτιο.

Στην εξωτερική εμφάνιση, οι αλλαγές παρατηρούνται στη νέα εμπρός σχεδίαση. Κυρίαρχα στοιχεία είναι η χαρακτηριστική μάσκα, της οποίας το εξαγωνικό πλαίσιο είναι μεγαλύτερο, οι στρογγυλοί προβολείς είναι LED (μαύρο, αντί χρωμιωμένο κέλυφος),όπως και τα φλας που ενσωματώνονται στα επανασχεδιασμένα φινιστρίνια.

MINI: Forever young
MINI

Τα φώτα στάθμευσης αντικαθίστανται από κάθετους αεραγωγούς στα εξωτερικά άκρα, ώστε να δημιουργούνται τα air curtains που βελτιώνουν την αεροδυναμική, η κεντρική λωρίδα του προφυλακτήρα, που λειτουργεί και ως βάση πινακίδας κυκλοφορίας,είναι τώρα βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, στο πίσω μέρος ένα μαύρο πλαίσιο αντιγράφει το εξαγωνικό σχήμα της μάσκας και το πίσω φως ομίχλης είναι τώρα ενσωματωμένο στην επανασχεδιασμένη πίσω ποδιά, με τη μορφή μιας λεπτής μονάδας LED, ενώ τα πίσω φώτα LED σε σχέδιο Union Jack, ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό.

Τρία νέα χρώματα και πέντε σχέδια ζαντών αλουμινίου, μαζί με την παγκόσμια καινοτομία, την πολύχρωμη οροφή Multitone Roof, συνθέτουν την εξωτερική εικόνα.

MINI: Forever young
MINI

Με τις κατάλληλες σχεδιαστικές παρεμβάσεις, το εσωτερικό του 3θυρου MINI, του 5θυρου MINI και του MINI Cabrio είναι πιο προηγμένο, πιο μοντέρνο και με διάχυτη την αίσθηση της υψηλής ποιότητας. Νέα στη γκάμα είναι τα σπορ καθίσματα στη χρωματική έκδοση Light Chequered. Η υφασμάτινη επένδυση Black Pearl αποκτά πιο εκφραστική καρό εμφάνιση που παραπέμπει στο βρετανικό στυλ του MINI, ενώ οι ραφές στη μαύρη δερματίνη των μαξιλαριών ταιριάζουν χρωματικά με τις υφασμάτινες επενδύσεις των εδρών των καθισμάτων.

Η χρήση χρωμίου έχει μειωθεί σημαντικά σε όλο το εσωτερικό. Οι δύο εξωτερικές εισαγωγές αέρα πλαισιώνονται από μαύρα πάνελ. Οι αεραγωγοί εσωτερικού έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως και τώρα δεν προεξέχουν από το πάνελ του ταμπλό. Η πολυτελής εμφάνιση του χαρακτηριστικού κεντρικού οργάνου έχει επίσης βελτιστοποιηθεί. Μία έγχρωμη οθόνη αφής 8,8 ιντσών, μπουτόν αφής και επιφάνειες σε Piano Black high-gloss ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό.

Επιπλέον, η μονάδα ελέγχου του ηχοσυστήματος και τα μπουτόν λειτουργίας των φώτων αλάρμ και των συστημάτων υποστήριξης οδηγού είναι ενσωματωμένα πιο αρμονικά στη στρογγυλή μονάδα ελέγχου.

Στο βασικό εξοπλισμό ανήκει και το σπορ δερμάτινο τιμόνι νέας σχεδίασης με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών. Για πρώτη φορά,διατίθεται επίσης θέρμανση τιμονιού, προαιρετικά, για τα μικρά μοντέλα MINI.

Η πολυλειτουργική οθόνη οργάνων, πίσω από το τιμόνι,αποτελεί στοιχείο του Connected Media. Η ψηφιακή έγχρωμη οθόνη σε σχεδίασηblack panel, που προσφέρεται στάνταρ με το MINI Cooper SE, έχει διάμετρο 5” και προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες καθώς και μηνύματα προειδοποίησης και ενδείξεις κατάστασης των συστημάτων υποβοήθησης. Στο αμιγώς ηλεκτρικό MINI, δείχνει και την κατάσταση φόρτισης όταν είναι συνδεδεμένο σε ηλεκτρική πρίζα.

Επίσης, διατίθενται δύο χρωματικοί συνδυασμοί για την οθόνη του κεντρικού οργάνου και την οθόνη του ψηφιακού cockpit που μπορούν να επιλεγούν στο σχετικό μενού του συστήματος ελέγχου.

Μηχανολογικά, το Adaptive chassis διαθέτει ανάρτηση επιλεκτικής απόσβεσης βάσει της συχνότητας των κραδασμών (frequency-selectivedamping), προστέθηκε ηλεκτρικό χειρόφρενο, Active Cruise Control τώρα με λειτουργία Stop & Go, νέο σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα και φωτισμός κακών καιρικών συνθηκών.

Ως προς τους κινητήρες δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση, ούτε και στις ειδικές εκδόσεις: ηλεκτρικό MINI Cooper SE, MINI John Cooper Works και MINI John Cooper Works Cabrio.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ