ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία για την Cayenne E-Hybrid

Η νέα υβριδική Porsche Cayenne
Η νέα υβριδική Porsche Cayenne PORSCHE

Η Porsche αύξησε την ηλεκτρική αυτονομία όλων των plug-in υβριδικών μοντέλων Cayenne.

Οι μηχανικοί της Porsche, τοποθέτησαν μια μεγαλύτερη μπαταρία υψηλής τάσης, με χωρητικότητα 17,9 kWh, έναντι 14,1 kWh της προηγούμενης έκδοσης, αυξάνοντας την ηλεκτρική εμβέλεια έως και 30%.

Η Cayenne E-Hybrid, τώρα μπορεί να καλύψει έως και 48 χιλιόμετρα με μηδενικές τοπικές εκπομπές, ενώ η Turbo S E-Hybrid καλύπτει έως και 42 χιλιόμετρα.

Το plug-in υβριδικό σύνολο, περιλαμβάνει έναν ηλεκτρικό κινητήρα ενσωματωμένο στο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο Tiptronic S. Αυτός ο κινητήρας παρέχει ισχύ 100 kW (136 ίππους) και 400 Nm, με τελική ταχύτητα, ηλεκτρικά, τα 135 χλμ./ώρα. Ο οδηγός, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να ενεργοποιήσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, επιλέγοντας τις λειτουργίες Sport ή Sport Plus.

Στην Cayenne E-Hybrid, ο κινητήρας είναι ένας turbo V6 3.0lt με ισχύ 250 kW (340 ίππους), ο οποίος αυξάνει την απόδοση του συστήματος στις 340 kW (462 ίππους). Τα μοντέλα Cayenne Turbo S E-Hybrid διαθέτουν κινητήρα 40kW (550 ίππους), τετράλιτρο V8 bi-turbo, πράγμα που σημαίνει ότι το υβριδικό σύστημα, έχει συνολικά ισχύ εξόδου 500 kW (680 ίππους).

Επίσης, οι τρόποι οδήγησης του πακέτου Sport Chrono έχουν βελτιστοποιηθεί για να αυξήσουν περαιτέρω την απόδοση, ενώ η λειτουργία E-Charge, στην οποία ο κινητήρας εσωτερικής καύσης φορτίζει την μπαταρία μέσω αλλαγής σημείου φόρτωσης κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, έχει μειώσει τον στόχο φόρτισης της μπαταρίας, από 100 σε 80%.

Στις λειτουργίες Sport και Sport Plus που προσανατολίζονται στην απόδοση, η μπαταρία φορτίζεται πάντα στο ελάχιστο επίπεδο για να παρέχει επαρκείς επιλογές για πιο σπορ στυλ οδήγησης.

Το εύρος της λειτουργικότητας επεκτείνεται ακόμη περισσότερο σε συνδυασμό με το προαιρετικό Home Energy Manager. Αυτό το σύστημα εξετάζει τη συνολική κατανάλωση ενέργειας του σπιτιού του οδηγού, για να καθορίσει τη μέγιστη ισχύ φόρτισης που μπορεί να γίνει, χωρίς υπερφόρτωση της οικιακής σύνδεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ