FORMULA 1

Λεκλέρ: "Δεν φεύγω από Ferrari αν δεν γίνουμε πρωταθλητές"

Λεκλέρ: "Δεν φεύγω από Ferrari αν δεν γίνουμε πρωταθλητές"

Ο Σαρλ Λεκλέρ άφησε να εννοηθεί ότι εμπρός στον στόχο να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Ferrari, δεν θα έφευγε για άλλη ομάδα ούτε με το διπλάσιο συμβόλαιο.

Στα 24 χρόνια του, φέτος, ο Λεκλέρ έχει πετύχει ήδη να γίνει ο ηγέτης της Scuderia - κάτι εξαιρετικά σπάνιο, για έναν τόσο νεαρό οδηγό, στην Ιστορία της αρχαιότερης ομάδας της Formula 1. Φέτος βρίσκεται στο δεύτερο χρόνο του πενταετούς του συμβολαίου, με αμοιβή τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

"Όχι (δεν θα έφευγα), γιατί η Ferrari είναι πολύ ιδιαίτερη", είπε ο Μονεγάσκος. "Τα χρήματα είναι μόνο η μία όψη, αλλά εγώ πιστεύω στο πλάνο και θέλω να φτάσω μέχρι τέλους με την ομάδα που ονειρευόμουν όταν ήμουν παιδί. Αισθάνομαι υπέροχα εδώ και θέλω να πετύχω το στόχο που έχω θέσει, και δεν θα φύγω αν δεν τα καταφέρω".

Λεκλέρ: "Δεν φεύγω από Ferrari αν δεν γίνουμε πρωταθλητές"

Τα λόγια του Λεκλέρ έρχονται μετά από τα δύο πρώτα γκραν πρι του 2021, μιας σεζόν που ξεκίνησε πολύ διαφορετικά από το 2020 - τη χειρότερη χρονιά της Scuderia τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Η φετινή Ferrari SF21, για την ακρίβεια, είναι με διαφορά το πιο βελτιωμένο μονοθέσιο από πέρσι ως φέτος.

Ο 24χρονος, με την SF21, στις δοκιμές κατάταξης τόσο του Μπαχρέιν όσο και της Ίμολα ήταν ο ταχύτερος όλων πίσω από τις Red Bull και Mercedes, όμως και στους δύο αγώνες τερμάτισε πίσω από τη McLaren, του Λάντο Νόρις.

"Την Κυριακή πασχίζαμε λίγο, αλλά μάθαμε αρκετά από αυτό, υπήρχαν ορισμένα πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει λίγο καλύτερα» είχε πει μετά τον αγώνα του Μπαχρέιν ο Λεκλέρ. «Όμως, το γεγονός παραμένει ότι την Κυριακή ήμασταν πιο αργοί σε σχέση με την απόδοση που πετύχαμε το Σάββατο. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Όμως, δεν είναι μόνο μία, συγκεκριμένη αιτία, που μας κάνει πιο αργούς την Κυριακή".

Λεκλέρ: "Δεν φεύγω από Ferrari αν δεν γίνουμε πρωταθλητές"

Η McLaren, έτσι, παραμένει πιο αποδοτική στη διαχείριση των ελαστικών στις συστοιχίες γύρων του αγώνα - είτε πρόκειται για τις συνθήκες καύσωνα του Μπαχρέιν, είτε για τις πιο ψυχρές στην Ίμολα.

Κατά συνέπεια, ο Λεκλέρ επαναλαμβάνει ότι ο ρεαλιστικός στόχος της Ferrari φέτος είναι να κερδίσει τη McLaren στη μάχη για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών: "Είναι ακόμα μεγάλη η διαφορά μας από τη Mercedes και τη Red Bull. Ο στόχος μας προς το παρόν είναι να μείνουμε μπροστά από τη McLaren", τόνισε.

Εμπόδιο σε αυτό το στόχο θα σταθεί το γεγονός ότι τον Ιούνιο η Ferrari θα στρέψει ολοκληρωτικά την προσοχή της στο ολοκαίνουριο μονοθέσιο των νέων τεχνικών κανονισμών του 2022, παύοντας την εξέλιξη της SF21.

Photo credits: Ferrari Media

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ