ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Και ο Κάρλος Σάινθ στο πρωτάθλημα Extreme E

Ο Κάρλος Σάινθ με την Acciona
Ο Κάρλος Σάινθ με την Acciona ACCIONA

Ο βετεράνος ραλίστας, Κάρλος Σάινθ, αποτελεί το νέο μεγάλο όνομα του θεσμού με τα ηλεκτρικά SUV με την ACCIONA.

Μετά τον Λιούς Χάμιλτον, που θα έχει τη δική του ομάδα στο νεοσύστατο και πολύ ιδιαίτερο πρωτάθλημα Extreme E, με πρωτότυπα ηλεκτρικά SUV, αλλά και τον Νίκο Ρόσμπεργκ, που κι αυτός θα έχει δική του ομάδα, ένα άλλο, μεγάλο όνομα των ράλι, θα κάνει την εμφάνισή του.

Ο Κάρλος Σάινθ, του οποίου ο γιος τρέχει στη Φόρμουλα 1, όντας πολύ μεγάλο όνομα των ράλι, είπε να βάλει ξανά τη φόρμα και να βρεθεί στο μπάκετ ενός ακόμα αυτοκινήτου.

Ο Κάρλος Σάινθ με τη Λάια Σάινθ
Ο Κάρλος Σάινθ με τη Λάια Σάινθ ACCIONA

Ο Κάρλος Σάινθ, δημιούργησε τη δική του ομάδα, ACCIONA, και μαζί με την Λάιλα Σανθ, θα αποτελέσουν το ισπανικό, αγωνιστικό δίδυμο, έχοντας την υποστήριξη της QEV Technologies.

Συστάσεις για τον Κάρλος Σάινθ δεν χρειάζονται, απλά επισημαίνουμε ότι ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι δύο φορές (1990 και 1992), ενώ έχει κερδίσει ακόμη τρεις φορές το Ράλι Ντακάρ (2010, 2018 και 2020).

Από την άλλη, η Λάιλα Σανθ, είναι πρωταθλήτρια κόσμου στα Trial, 13 φορές (!), έχει συμμετάσχει και σε 5 παγκόσμια πρωταθλήματα Enduro και έχει τερματίσει 10 φορές στο Ράλι Ντακάρ, από το 2011 έως το 2020, κερδίζοντας συνεχώς την κατηγορία γυναικών!

Η ACCIONA του Κάρλος Σάινθ
Η ACCIONA του Κάρλος Σάινθ ACCIONA

Η ACCIONA | Sainz XE Team θα ανταγωνιστεί 8 κορυφαίες ομάδες, σε ένα πρωτάθλημα 5 αγώνων σε ακραίες συνθήκες: Desert X Prix, Al-'Ula, Σ. Αραβαία (20 Μαρτίου), Ocean X Prix, Σενεγάλη (29-30 Μαϊου), Arctic X Prix στη Γροιλανδία (28-29 Αυγούστου), Amazon X Prix στη Βραζιλία (23-24 Οκτωβρίου), και Glacier X Prix στην Παταγονία - Αργεντινή (11-12 Δεκεμβρίου).

Όλα τα αυτοκίνητα θα έχουν ίδιες προδιαγραφές: Το ODYSSEY 21, είναι ένα 100% ηλεκτρικό, off-road αυτοκίνητο, που τροφοδοτείται από συστήματα υδρογόνου, με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 400kW (557 ίπποι), έχει βάρος 1.650 κιλά, με πλάτος 2,3 μ. Μάλιστα, επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα, σε 4,5 δευτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ