ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Και σε Plug-in hybrid έκδοση το Seat Tarraco

SEAT Tarraco-e-HYBRID-1
SEAT Tarraco-e-HYBRID-1 SEAT

Είναι το τρίτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της ισπανικής μάρκας και θα πλαισιώσει το Leon e-HYBRID και το Mii electric.

Σχεδόν καθημερινό είναι το φαινόμενο της αποκάλυψης νέων, εξηλεκτρισμένων εκδόσεων, από το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Seat, μέλος του γερμανικού ομίλου της VW, δέχθηκε ευεργετικά την plug-in hybrid τεχνολογία που εφοδιάζει και τις λοιπές μάρκες, κι ως εκ τούτου, παρουσιάζει τις δικές της προτάσεις.

Τώρα, πλάι plug-in Leon e-HYBRID, το οποίο αναμένεται αυτές τις ημέρες και στην Ελλάδα και στο αμιγώς ηλεκτρικό Miielectric (δεν διατίθεται προς το παρόν στη χώρα μας), η Seat εμφανίζει το μεγαλύτερο τη τάξη της SUV, το Tarraco e-HYBRID.

Το μοντέλο εφοδιάζεται με τον turbo κινητήρα 1.4 lt– 150 PS, που συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 85kW/115PS, αποδίδοντας συνολικά 245PS (180kW) με 400Nm ροπής.

Έχοντας τη γνωστή μπαταρία που διαθέτουν και τα υπόλοιπα, αντίστοιχα μοντέλα, 13kWh, μπορεί να διανύσει αμιγώς ηλεκτρικά έως 49 χλμ., εκπέμποντας μεταξύ 37 και 46,4 γρ./χλμ.διοξείδιο του άνθρακα, με τη μέση κατανάλωση να περιορίζεται μεταξύ 1,6 – 2,0 λίτρων καυσίμου στα 100 χλμ.

SEAT Tarraco-e-HYBRID-1
SEAT Tarraco-e-HYBRID-1 SEAT

Tο Seat Tarraco e-HYBRID ξεκινά πάντα ηλεκτρικά και εφόσον η ενέργεια της μπαταρίας μειώνεται, τότε γυρίζει αυτομάτως σε Hybrid λειτουργία. Το ίδιο συμβαίνει αν ξεπεράσει τα 140 χλμ./ώρα ταχύτητα.

Επίσης, σε αντίθεση με άλλα plug-in hybrid μοντέλα(e-Mode, Automatic Hybrid ή Manual Hybrid), που ρυθμίζονται μέσω του συστήματος ενημέρωσης, το Seat Tarraco e-HYBRID φέρει δύο ξεχωριστούς διακόπτες: e-Mode και s-Boost, δίπλα στο λεβιέ ταχυτήτων.

Πατώντας το e-Mode, μπορείς να κινηθείς αμιγώς ηλεκτρικά μέσα στην πόλη, χωρίς να εκπέμπεις ρύπους, ενώ αν πατήσεις το s-Boost,τότε έχεις το μέγιστο των επιδόσεων.

Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε 5θυρη έκδοση, το πρώτο τρίμηνο του 2021, με επίπεδα εξοπλισμού Xcellence και FR, προσφέροντας συνολική αυτονομία κίνησης πάνω από 730 χλμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ