ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηλεκτρική και εκτός δρόμου η νέα Porsche Cross Turismo

Ηλεκτρική και εκτός δρόμου η νέα Porsche Cross Turismo

Tο all-rounder μεταξύ των ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων, έρχεται από τη γερμανική μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων και βάζει νέα δεδομένα.

Το 2019, η Porsche έκανε τη δική της στροφή στην ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζοντας την αμιγώς ηλεκτρική Taycan. Μάλιστα, το σχέδιο της γερμανικής μάρκας από τη Στουτγάρδη, προβλέπει ότι έως το 2025, τα μισά από τα νέα οχήματα που θα παραδώσει σε πελάτες, είτε θα είναι πλήρως ηλεκτρικά είτε plug-in υβριδικά. Ηδη, το 2020, ένα στα τρία οχήματα που παρέδωσε στην Ευρώπη, είχε ηλεκτρικό μοτέρ.

Το μέλλον ανήκει, λοιπόν, στην ηλεκτρική κινητικότητα και η Porsche αποκαλύπτει την Taycan Cross Turismo, την off-road παραλλαγή της πολυτελούς ηλεκτρικής λιμουζίνας.

Η Taycan Cross Turismo επωφελείται από μια καινοτόμο ηλεκτρική μονάδα με αρχιτεκτονική 800 volt. Το νέο πλαίσιο υψηλής τεχνολογίας με κίνηση σε όλους τους τροχούς και προσαρμοζόμενη αερανάρτηση, εξασφαλίζει εντυπωσιακή δυναμική εκτός δρόμου. Επίσης, υπάρχει έως και 4,7 εκ. περισσότερος χώρος για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων, ενώ η χωρητικότητα άνω των 1.200 λίτρων, καθιστούν την Cross Turismo ένα πραγματικό all-rounder.

Η σειρά Full Cross Turismo θα περιλαμβάνει ούτε μια, ούτε δύο, αλλά τέσσερις εκδόσεις. Το Performance Battery Plus, που έχει συνολική χωρητικότητα 93,4 kWh, είναι στάνταρ σε όλες τις παρακάτω εκδόσεις, όπως η τετρακίνηση και η προσαρμοζόμενη αερανάρτηση:

  • Το Taycan 4 Cross Turismo με 280 kW (380 PS), ισχύ υπερπλήρωσης με Launch Control 350 kW (476 PS), επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα, αυτονομία 389 - 456 χλμ.
  • Το Taycan 4S Cross Turismo με 360 kW (490 PS), με Launch Control 420 kW (571 PS), επιτάχυνση σε 4,1 δευτ., τελική ταχύτητα χλμ./ώρα, αυτονομία 388 - 452 χλμ.
  • Taycan Turbo Cross Turismo με 460 kW (625 PS), με Launch Control 500 kW (680 PS), επιτάχυνση σε 3,3 δευτ., τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, αυτονομία 395 - 452 χλμ.
  • Taycan Turbo S Cross Turismo με 460 kW (625 PS), με Launch Control 560 kW (761 PS), επιτάχυνση σε 2,9 δευτ., τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, αυτονομία 388 - 419 χλμ.

Το προαιρετικό πακέτο εκτός δρόμου, αυξάνει την απόσταση από το έδαφος έως και 3 εκ. Αυτό σημαίνει ότι η Cross Turismo μπορεί να οδηγηθεί σε απαιτητικά, εκτός δρόμου, εδάφη, ενώ το στάνταρ «Gravel Mode» βελτιώνει την πρόσφυση σε δύσκολες συνθήκες.

Ηλεκτρική και εκτός δρόμου η νέα Porsche Cross Turismo
KOSLOWSKIPHOTO 2020

Όσον αφορά την εμφάνιση, η Taycan Cross Turismo ακολουθεί στενά το πρωτότυπο Mission E Cross Turismo, που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2018, με την σπορ γραμμή οροφής να κλίνει προς τα κάτω. Τα off-road σχεδιαστικά στοιχεία, περιλαμβάνουν προστατευτικά στους θόλους των τροχών, μοναδικές μπροστινές και πίσω ποδιές και πλαϊνά προστατευτικά. Ως μέρος του πακέτου Off-Road Design, το Cross Turismo διαθέτει ειδικά πτερύγια στις γωνίες των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων και στα πλαϊνά προστατευτικά, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα, προστατεύοντας και από τις πέτρες.

Ειδικά για την Taycan Cross Turismo, η Porsche έχει αναπτύξει μια βάση που μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρία ποδήλατα, με την καινοτομία ότι η πίσω πόρτα μπορεί να ανοίξει ακόμα και όταν έχει φορτωθεί. Η Porsche παρουσιάζει επίσης δύο υψηλής ποιότητας ηλεκτρικά ποδήλατα: το eBike Sport και το eBike Cross.

Η Taycan Cross Turismo θα λανσαριστεί το καλοκαίρι του 2021, με τις τιμές στη Γερμανία να ξεκινούν από 93.635 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 19%).

Photo credits: Porsche

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ