ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Seat εφαρμόζει πρωτοποριακά, προληπτικά μέτρα στο εργοστάσιο

Η Seat εφαρμόζει πρωτοποριακά, προληπτικά μέτρα στο εργοστάσιο

Σε αυτό το έτος καταπολέμησης του COVID-19, η SEAT έχει εφαρμόσει 107 προληπτικά μέτρα, ενώ οι 8.300 υπάλληλοι παραγωγής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου δύο φορές την εβδομάδα.

Η πανδημία επέφερε τεράστια ζητήματα και στον κλάδο του αυτοκινήτου. Πέρυσι, τα εργοστάσια παραγωγής έμειναν κλειστά τουλάχιστον 1 μήνα και στη συνέχεια υπολειτουργούσαν. Προϊόντος του χρόνου, επανήλθαν σε έναν σχετικό ρυθμό, όχι όμως όπως πριν την πανδημία.

Κι αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει, όσο αυξάνεται ο εμβολιασμός των πολιτών.

Στον κλάδο του αυτοκινήτου, ορισμένες εταιρείες επέδειξαν κοινωνικό χαρακτήρα. Όταν είχαμε το lockdown, το 2020, η SEAT αντέδρασε αμέσως και μέσα σε μια εβδομάδα προσάρμοσε τη γραμμή συναρμολόγησης του νέου Leon, προκειμένου να κατασκευάσει αναπνευστήρες ώστε να βοηθήσει τα νοσοκομεία. Σήμερα, η ίδια γραμμή παραγωγής, που λειτουργεί πλήρως, χρησιμοποιείται από το ιατρικό προσωπικό της CARS για τη διενέργεια τεστ αντιγόνου στους εργαζόμενους. Δύο πρωτοποριακές πρωτοβουλίες, σε διάστημα δέκα μηνών.

Η Seat εφαρμόζει πρωτοποριακά, προληπτικά μέτρα στο εργοστάσιο

Ηδη, 50 ομάδες SEAT CARS επισκέπτονται τα εργοστάσια παραγωγής επτά ημέρες την εβδομάδα, πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Μετακινούνται με μια κινητή μονάδα ελέγχου αντιγόνων, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τους εργαζόμενους. Με αυτόν τον τρόπο, οι 8.300 εργαζόμενοι δεν διακόπτουν τη δουλειά τους για να κάνουν το τεστ. Όλοι κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Αυτά τα rapid tests στη γραμμή παραγωγής, επιτρέπουν, χωρίς να διακοπεί η παραγωγική διαδικασία, να γίνει μια πολύ πρώιμη διάγνωση, και σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης από την πρώτη στιγμή.

Η πρωτοβουλία της SEAT, με περισσότερες από 4.500 δοκιμές αντιγόνων την ημέρα, σύντομα θα εφαρμοστεί κι από άλλες εταιρείες του ομίλου Volkswagen. Στην πραγματικότητα, με αυτό και άλλα 106 προληπτικά μέτρα, η SEAT έχει επιτύχει ένα ποσοστό θετικότητας πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο. Μάλιστα, τον Μάρτιο ανήλθε στο 0,1%.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που η SEAT αναλαμβάνει πρωτοβουλία. Στις 27 Απριλίου 2020, έγινε η πρώτη εταιρεία στην Ισπανία που πραγματοποίησε μαζικά τεστ PCR σε περισσότερους από 15.000 υπαλλήλους της. Έκτοτε, έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 55.000 τεστ, ενώ οι αναπνευστήρες που παρήγαγε για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων σε όλη την Ισπανία, έφθασαν τρεις εβδομάδες μετά την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ενάντια στο χρόνο, μια ομάδα περισσότερων από 150 ατόμων, από διαφορετικές περιοχές της SEAT, κατάφερε να βρει τις πιο έξυπνες ιδέες για την κατασκευή τους, χρησιμοποιώντας ανταλλακτικά όπως μοτέρ υαλοκαθαριστήρα παρμπρίζ.

Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2021, η SEAT κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Καταλονίας, προκειμένου να εμβολιάσει τους εργαζομένους της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ