ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα Lotus του 2021

Η νέα Lotus του 2021
LOTUS

Μία νέα Lotus, που έχει προς το παρόν την κωδική ονομασία Type 131 και πιθανότατα θα είναι υβριδική, μπαίνει φέτος στην παραγωγή σε τρεις διαφορετικές εκδοχές για να αντικαταστήσει τις γερασμένες Evora, Exige και Elise.

Από ό,τι μπορεί να γίνει αντιληπτό από την «teaser» φωτογραφία που έδωσε η Lotus στη δημοσιότητα, το νέο σπορ αυτοκίνητό της θα έχει τρεις διαφορετικές παραλλαγές για την αντικατάσταση των τριών θρυλικών μοντέλων, τα οποία μέσα στο 2021 θα φτάσουν στο τέλος της παραγωγής τους.

Εξάλλου, ενδεικτικό είναι ότι η Lotus αναφέρεται στο νέο της δημιούργημα ως «μια νέα οικογένεια σπορ αυτοκινήτων», καθώς και ότι καθένα από τα τρία καλυμμένα αυτοκίνητα διαφαίνεται να έχει διαφορετική σιλουέτα και ξεχωριστό σχέδιο των LED φωτιστικών σωμάτων.

Η νέα Lotus σηματοδοτεί το πέρασμα της εταιρείας στη νέα της εποχή, με τα κεφάλαια των κυρίων μετόχων Geely και Etika. Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής «Vision80» της εταιρείας, επενδύθηκαν πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας για την αναβάθμιση του εργοστασίου στο Χέδελ, κοντά στην πόλη Νόρφολκ της Βρετανίας, και έγιναν σχεδόν χίλιες νέες προσλήψεις εργαζομένων. Επίσης, πέρσι η εταιρεία παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar Evija.

Σύμφωνα με το αγγλικό Autocar, η νέα Lotus του 2021 θα τοποθετείται πάνω από την Evora και θα είναι υβριδική,με V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδουν συνδυαστικά περισσότερους από 500 ίππους. Μάλιστα, πιστεύεται ότι θα είναι η τελευταία Lotus που θα διαθέτει θερμικό κινητήρα. Επίσης, φημολογείται ότι θα είναι αποκλειστικά διθέσια (αντί για 2+2), με αρκετό αυτή τη φορά χώρο αποσκευών.

Πάντως, η Lotus σκοπεύει να «αποχαιρετίσει» φέτος με ξεχωριστές εκδηλώσεις τα τρία εμβληματικά της μοντέλα: την Elise, που αποκαλύφθηκε το 1995, την Exige του 2000 και την Evora του 2008. Όταν και η τελευταία από αυτές περάσει τη γραμμή παραγωγής, αργότερα φέτος, και οι τρεις αυτές Lotus μαζί θα έχουν φτάσει τις 55.000 πωλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ