FORMULA 1

Γκροζάν: "Δεν είχε έρθει η ώρα μου να πεθάνω"

Γκροζάν: "Δεν είχε έρθει η ώρα μου να πεθάνω"

Ο Ρομέν Γκροζάν μίλησε στο γαλλικό TF1 για το τρομακτικό ατύχημα στο Μπαχρέιν, το οποίο παραλίγο να του κοστίζει τη ζωή του. Πώς έζησε τις εφιαλτικές στιγμές μέσα στο φλεγόμενο μονοθέσιό του και ποιες σκέψεις έκανε.

Με πολύ άσχημο τρόπο ξεκίνησε το Grand Prix του Μπαχρέιν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (29/11). Λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση, ο Ρομέν Γκροζάν προσπάθησε να αλλάξει γραμμή, είχε επαφή, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, με αποτέλεσμα αυτό να βγει εκτός διαδρομής για να ακολουθήσει μια τρομακτική κατάσταση.

Η Haas του Γκροζάν εξερράγη, με τον έμπειρο οδηγό να βγαίνει μέσα από τις φλόγες ευτυχώς έχοντας τις αισθήσεις του. Οι γιατροί έφτασαν άμεσα στο σημείο και τον κουβάλησαν στο ασθενοφόρο, με τον Γάλλο να περπατάει με δυσκολία, αλλά να δείχνει πως δεν έχει υποστεί κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Το Halo ήταν αυτό που του έσωσε τη ζωή, καθώς το κόκπιτ βρέθηκε ανάμεσα σε μια άμορφη μάζα από σίδερα.

"Δεν ξέρω αν η λέξη θαύμα υπάρχει ή αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά στην περίπτωσή μου μπορώ να πω ότι δεν είχε έρθει η ώρα μου να πεθάνω", δήλωσε σε συνέντευξή του στο TF1 ο Γάλλος πιλότος, επαναφέροντας στη μνήμη του το σοκαριστικό συμβάν.

"Ένιωσα ότι κράτησε περισσότερο από 28 δευτερόλεπτα. Είδα τις φλόγες στην αριστερή πλευρά του μονοθεσίου και σκέφτηκα πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του Νίκι Λάουντα. Σκέφτηκα ότι δεν γινόταν να καταλήξω με αυτόν τον τρόπο, δεν γινόταν να τελειώσω έτσι την ιστορία μου στη Formula 1.

Και μετά, για τα παιδιά μου, είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να βγω έξω. Έβαλα τα χέρια μου στη φωτιά για να απεγκλωβιστώ. Βγήκα έξω, τότε ένιωσα κάποιον να τραβάει τη στολή μου και έτσι ήξερα ότι ήμουν έξω από το μονοθέσιο", σχολίασε ακόμα ο Γκροζάν.

Ο Γάλλος αποκάλυψε πως ο πεντάχρονος γιος του, Σιμόν πιστεύει ότι έχει μαγικές ικανότητες και πως διαθέτει μια ασπίδα αγάπης που τον προστάτεψε. "Αυτές είναι δυνατές λέξεις που βγαίνουν από το στόμα των παιδιών. Ο μεγαλύτερος γιος μου, ο Σάσα, που είναι επτά ετών, σκέφτεται περισσότερο με τη λογική και προσπαθεί να καταλάβει. Το μικρό μου ζωγράφισε μια εικόνα για τις πληγές του μπαμπά στα χέρια", είπε ο Γκροζάν.

"Φοβήθηκα περισσότερο για την οικογένειά μου και τους φίλους μου, φυσικά για τα παιδιά μου που είναι η μεγαλύτερη πηγή υπερηφάνειας και ενέργειας, παρά για εμένα τον ίδιο", τόνισε επιπλέον ο Γάλλος πιλότος και πρόσθεσε:

"Νομίζω ότι θα χρειαστεί λίγη δουλειά στο ψυχολογικό κομμάτι που πρέπει να γίνει, διότι πραγματικά είδα τον θάνατο να έρχεται. Ακόμα και στο Χόλιγουντ δεν είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε τέτοιες εικόνες. Είναι το μεγαλύτερο τρακάρισμα που έχω δει στη ζωή μου".

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του στο TF1, ανέφερε πως "αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι ζωντανός και βλέπω πλέον τα πράγματα διαφορετικά. Ήταν σαν μια δεύτερη γέννηση. Είναι κάτι που θα στιγματίσει για πάντα τη ζωή μου".

Ο Γκροζάν θα ήθελε να επιστρέψει στο Grand Prix στο Abu Dhabi και να ολοκληρώσει την ιστορία του στη Formula 1 με διαφορετικό τρόπο, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο για τα μηνύματά του, τα οποία τον συγκίνησαν πολύ, βλέποντας να εισπράττει τόση αγάπη.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ