FORMULA 1

Formula 1: Ο Φιτιπάλντι παίρνει τη θέση του Γκροζάν στο Μπαχρέιν

Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Formula 1, Πιέτρο Φιτιπάλντι
Pietro Fittipaldi during the IndyCar auto race Saturday, April 7, 2018, at Phoenix International Raceway in Avondale, Ariz. (AP Photo/Rick Scuteri) AP PHOTO/RICK SCUTERI

Ο Ρομέν Γκροζάν τέθηκε νοκ-άουτ για το Grand Prix που ακολουθεί μετά από τον ανατριχιαστικό τραυματισμό που είχε στην πίστα του Μπαχρέιν και η Haas έκανε γνωστό πως θα αναπληρώσει το κενό του ο Πιέτρο Φιτιπάλντι.

To Grand Prix στο Μπαχρέιν για το 2020 δύσκολα θα φύγει ποτέ από τη μνήμη των φίλων της Formula 1 καθώς μέσα σε αυτό εκτυλίχτηκε μία σοκαριστική σκηνή, με τον Ρομέν Γκροζάν να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου του που στη συνέχεια εξερράγη να γλιτώνει από θαύμα.

Ωστόσο, ο τραυματισμός που υπέστη θα τον κρατήσει εκτός πίστας από το επόμενο ραντεβού των πιλότων της Formula 1 που είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Μπαχρέιν με την Haas να ανακοινώνει πως πάρει τη θέση του ο αναπληρωτής οδηγός, Πιέτρο Φιλιπάλντι, κάνοντας μάλιστα ντεμπούτο στην ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

"Αποφασίστηκε ότι το πιο σωστό για τον Ρομέν είναι να αφήσει τουλάχιστον έναν αγώνα μετά το περιστατικό. Η απόφαση να βάλουμε στη θέση του τον Πιέτρο Φιτιπάλντι ήταν αρκετά εύκολη.

Ο Πιέτρο θα οδηγήσει τη VF-20, βρίσκεται μαζί μας εδώ και δύο σεζόν σαν δοκιμαστής και αναπληρωματικός οδηγός. Ήταν το σωστό πράγμα για να γίνει και φυσικά, αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για αυτόν.

Έκανε υπομονή και πάντα προετοιμαζόταν για αυτή την ευκαιρία. Τώρα, ήρθε. Για αυτό τον θέλουμε στο αυτοκίνητο και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει πολύ καλή δουλειά", είπε ο επικεφαλής της Haas, τονίζοντας πως θεωρεί πολύ σωστή κίνηση την επιλογή του Φιλιπάλντι για να τρέξει στην πίστα Σακίρ του Μπαχρέιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ