FORMULA 1

Χάμιλτον "Εκστασιασμένος, σαν να είναι η πρώτη μου pole position"

Ο Χάμιλτον μετά την 100η pole position στη Βαρκελώνη/8-5-2021
Ο Χάμιλτον μετά την 100η pole position στη Βαρκελώνη/8-5-2021 2021 EMILIO MORENATTI/ASSOCIATED PRESS

Ο Λιούις Χάμιλτον στις δηλώσεις του μετά την 100η του pole τόνισε πως αισθάνεται λες και αυτή ήταν η πρώτη φορά που βγήκε πρώτος δείχνοντας πως δεν έχει χάσει την όρεξη του.

Ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε: "Αισθάνομαι ταπεινός και ευγνώμων", μόλις έγινε στις δοκιμές κατάταξης του GP Ισπανίας ο πρώτος άνθρωπος της ιστορίας της Formula 1 που έφτασε τις 100 pole positions.

"Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι φτάσαμε τις 100 pole. Όλα οφείλονται στους ανθρώπους πίσω στο εργοστάσιο, που πάντοτε ανεβάζουν τον πήχη. Ποιος θα το περίμενε, στο τέλος του 2012 που άρχισε η συνεργασία μας, θα φτάναμε τις 100 pole position; Αισθάνομαι πολύ ταπεινός και ευγνώμων. Είμαι εκστασιασμένος, σαν είναι η πρώτη μου pole position", συμπλήρωσε ο Άγγλος.

Ο Χάμιλτον μετά την 100η pole position στη Βαρκελώνη/8-5-2021
Ο Χάμιλτον μετά την 100η pole position στη Βαρκελώνη/8-5-2021 2021 EMILIO MORENATTI/ASSOCIATED PRESS


Ο πρωταθλητής εξήγησε ότι ένα ρίσκο που πήρε σχετικά με τις ρυθμίσεις της Mercedes W12 στη Βαρκελώνη έθεσε σε αμφιβολία την 100ή του pole, τουλάχιστον σήμερα και σε αυτή την πίστα, αλλά στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών απέδωσε - αν και με διαφορά μόλις 36 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Μαξ Φερστάπεν.

Συγκεκριμένα, είπε ότι η W12 αρχικά εμφάνιζε τάσεις υποστροφής, και συνέχισε: "Έκανα κάποιες αλλαγές στις τρίτες δοκιμές και ήμουν λίγο αγχωμένος για τις αλλαγές που θα κάναμε για τις δοκιμές κατάταξης. Προσπαθούμε πάντα να βελτιώνουμε το αυτοκίνητο, αλλά αυτό είναι πάντα ένα ρίσκο γιατί πρέπει να έχεις και τον αγώνα στο μυαλό σου. Σε κάθε περίπτωση, κάναμε την αλλαγή και αμέσως μόλις βγήκα στην πίστα σκέφτηκα ότι ήταν λανθασμένη.

Ήταν δική μου επιλογή,τελικά, αλλά ήταν πολύ δύσκολη, και για το λόγο αυτό ήμασταν πίσω σε όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων. Έκανα μερικές μικρές αλλαγές σε κάποια σημεία. Αλλά, έπειτα, ο πρώτος μου γύρος στο Q3 ήταν ο καλύτερος που κατάφερα να κάνω σε όλες τις δοκιμές, κι αυτό είναι σπουδαίο. Προσπάθησα να βελτιώσω περισσότερο στον επόμενο γύρο, νομίζω ήμουν 1,5 δέκατο κάτω, αλλά δεν μπόρεσα να το κρατήσω", κατέληξε ο 36χρονος.

Photocredits: Associated Press

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ