FORMULA 1

Χάμιλτον: "Απρόσμενο ότι ήμασταν εμπρός από τις Red Bull"

Χάμιλτον: "Απρόσμενο ότι ήμασταν εμπρός από τις Red Bull"

Ο Λιούις Χάμιλτον εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι Red Bull-Honda έχουν το πλεονέκτημα ταχύτητας, ακόμα και στις συνθήκες του αγώνα, παρότι τις κέρδισε στις κατακτήριες δοκιμές του GP της Εμίλια Ρομάνια.

Η Mercedes W12, το μονοθέσιο που στο προηγούμενο GP του Μπαχρέιν ήταν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω τις από τις Red Bull στις κατατακτήριες, τώρα στα χέρια του Χάμιλτον ήταν 35 και 87 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερο από τις RB16B των Σέρχιο Πέρεθ και Μαξ Φερστάπεν αντίστοιχα.

Πέραν του ότι οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ πιο ευνοϊκές για τη Mercedes στην Ιταλία από ό,τι στο Σακίρ, και οι δύο οδηγοί της RBR έκαναν σήμερα μικρά λάθη στους γρήγορους γύρους τους, δεν χωρά αμφιβολία για την πρόοδο της W12 - ούτε για το, άρτιο, για μία ακόμη φορά, γύρο του Λιούις που του χάρισε την 99η πολ ποζίσιον της καριέρας του.

"Είμαι τόσο χαρούμενος, γιατί ο πρώτος μου γύρος [στο Q3] ήταν αληθινά, πολύ καλός, πολύ καθαρός. Και υπήρξαν κάποιες βελτιώσεις στον δεύτερο, αλλά στο τέλος δεν ήταν τόσο καλός όσο ο πρώτος", είπε ο Χάμιλτον.

"Αναμφίβολα δεν το περίμενα να είμαστε μπροστά από τις Red Bull. Ήταν πολύ γρήγορες αυτό το διήμερο. Υπήρξαν φορές που ήταν έξι δέκατα ταχύτερες, κι εμείς δεν γνωρίζαμε που ακριβώς θα βρισκόμασταν. Όμως, το αυτοκίνητο εξ αρχής αυτό το διήμερο μου έδινε πολύ καλύτερη αίσθηση. Οπότε, τρέφω τεράστιο σεβασμό στην ομάδα για τη σκληρή δουλειά που έκαναν για να κλείσουν τη διαφορά".

Μιλώντας για το γεγονός ότι οι δύο Red Bull θα τον καταδιώκουν στον αγώνα χωρίς την παρεμβολή του Βάλτερι Μπότας, με την άλλη Mercedes, ο Άγγλος συνέχισε: "Αυτό θα κάνει τη στρατηγική μας λίγο πιο δύσκολη, και θα είναι αληθινά δύσκολη η δουλειά μας αύριο, διότι είναι πολύ γρήγορες οι Red Bull στον αγώνα. Νομίζω ότι η ταχύτητά τους ήταν η ανώτερη στις συστοιχίες γύρων χθες (στις ελεύθερες δοκιμές)".

Σχετικά με την πρόοδο της W12 μετά τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, ο Βάλτερι Μπότας είχε εξηγήσει: "Είναι μια διαφορετική πίστα, με διαφορετική επιφάνεια και πρόσφυση, και οι ρυθμίσεις του αυτοκινήτου στο ξεκίνημα του διημέρου δεν ήταν τόσο μακριά. Είμαι πολύ πιο ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο τώρα, από ό,τι τρεις εβδομάδες πριν. Έχει τα ίδια θέματα, αλλά δεν μικρότερο βαθμό".

Photo credits: Associated Press

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ