ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

"Αυτοκίνητο της χρονιάς 2021 στην Ευρώπη" το Toyota Yaris

"Αυτοκίνητο της χρονιάς 2021 στην Ευρώπη" το Toyota Yaris

Μετά από 21 χρόνια, το Yaris απέσπασε ξανά την τιμητική διάκριση, ένα μοντέλο που έκανε για πρώτη φορά τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Η Toyota επικαλέστηκε ότι δημιούργησε το καλύτερο Yaris όλων των εποχών και δεν το αμφισβητώ, καθώς το έχω οδηγήσει και έχω γράψει σχετικά. Βέβαια, νομοτελειακά, ο στόχος είναι να βελτιώνεις συνεχώς τα μοντέλα σου.

Το νέο Yaris, λοιπόν, επιβραβεύτηκε από την κριτική επιτροπή του «Αυτοκινήτου της χρονιάς στην Ευρώπη», των 59 κριτών δημοσιογράφων, λαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στους 7 τελικούς φιναλίστ. Citroen C4, Cupra Formentor, νέο Fiat 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia και VW ID.3.

Ουσιαστικά, αυτό που έκανε το μοντέλο να αποσπάσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ήταν η υβριδική του τεχνολογία, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και των ρύπων. Μάλιστα, το 80% των αγοραστών του νέου Yaris, αυτή τη έκδοση προτιμούν, με τον τρικύλινδρο κινητήρα 1.5 lt και το ηλεκτρικό μοτέρ, που έχουν συνολική ισχύ 116 ίππους, καταναλώνοντας μεταξύ 3,9 – 4,3 λίτρων βενζίνης στα 100 χλμ.

Η 4η γενιά του Yaris, επέστρεψε στη μέγιστη διάκριση ύστερα από το 2000, ενώ το Toyota Prius ήταν πρώτο στον ίδιο θεσμό το 2005.

Το Yaris αναγνωρίστηκε επίσης για το σχεδιασμό, τη δυναμική απόδοση και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Επιπλέον, η κριτική επιτροπή του European Car of the Year εκτίμησε ιδιαίτερα την επιτυχία της Toyota στην αναζωπύρωση του πάθους για την αγορά hot hatch σε όλη την Ευρώπη με την κυκλοφορία του GR Yaris, της τετρακίνητης έκδοσης των 360 ίππων.

Ορισμένες από τις απόψεις των κριτών:

«Ένα πολύ καλό all-rounder στην κατηγορία του που προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά ασφαλείας».

«Ένα σημαντικό αυτοκίνητο, για ένα σημαντικό τμήμα. Η Toyota συνεχίζει το έργο της για μείωση των εκπομπών χωρίς συμβιβασμούς στο αυτοκίνητο, με αυτό το 3κύλινδρο υβριδικό σύνολο».

«Εχει το καλύτερο υβριδικό σύστημα στην κατηγορία. Πιο αποδοτικό, ευκολότερο στη χρήση και είναι διασκεδαστικό να το οδηγείς».

«Ένα σημαντικό, ποιοτικό άλμα στην υβριδοποίηση και την απόδοση που επιτρέπει σχεδόν απίστευτα στοιχεία οικονομίας καυσίμου».

«Κάτι έχει συμβεί. Το Toyota Yaris ήταν ένα αξιόπιστο, οικονομικό σε καύσιμο, αλλά αρκετά βαρετό μικρό αυτοκίνητο. Το νέο Yaris είναι διασκεδαστικό να το οδηγείς και να εξοικονομείς καύσιμα».

«Το υβριδικό σύστημα ταιριάζει σε ένα μικρό αυτοκίνητο. Το Yaris εξακολουθεί να προσφέρει εξαιρετική οικονομία και συχνή ηλεκτρική λειτουργία στην οδήγηση στην πόλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ