FORMULA 1

Ξέσπασμα Χάμιλτον: "Δεν ήταν επιλογή μου να έρθω στη Σαουδική Αραβία, ήταν επιλογή της Formula 1"

Το κράνος του Λιούις Χάμιλτον
Το κράνος του Λιούις Χάμιλτον 2021 DARKO BANDIC / AP PHOTO

Στην παραδοχή πως αισθάνεται άβολα στη Σαουδική Αραβία προχώρησε ο Λούις Χάμιλτον την Πέμπτη (2/12), σε μία ακόμη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα.

Είναι ο μοναδικός μαύρος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 και αυτός που παλεύει περισσότερο από κάθε άλλον για την ισότητα των δύο φύλων. Ο Λούις Χάμιλτον δεν είναι απλώς ένας επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και μια υπέρλαμπρη προσωπικότητα που ασχολείται με τα κοινά και δεν σταματά να ελπίζει ότι ίσως, κάποια μέρα, οι άνθρωποι δεν θα διαχωρίζονται από το χρώμα τους, από το φύλο τους, από οτιδήποτε.

Ο Βρετανός μίλησε πριν από το Grand Prix της Τζέντα, πριν από τον πρώτο αγώνα που θα γίνει σε μία ολοκαίνουργια πίστα η οποία μόλις ολοκληρώθηκε και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Έχει μπροστά του δύο αγώνες και μια διαφορά οκτώ πόντων για να καλύψει ώστε να γράψει ιστορία με τον όγδοο τίτλο του, θα περίμενε κάποιος ότι στο μυαλό του βρίσκεται μόνο ο Μαξ Φερστάπεν, ωστόσο ο Χάμιλτον δεν θα είναι ποτέ συγκεντρωμένος σε έναν στόχο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούις Χάμιλτον:

"Όπως είπα και στον προηγούμενο αγώνα (στο Κατάρ), αισθάνομαι ότι σε αυτό το σπορ έχουμε την υποχρέωση για να μιλήσουμε, για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για συγκεκριμένα ζητήματα που βλέπουμε σε αυτές τις χώρες, ειδικότερα γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έχοντας τον απόλυτο σεβασμό προς όσους βρίσκονται εδώ, διότι με έχουν υποδεχθεί με ζέση, δεν μπορώ να υποκριθώ ότι γνωρίζω όσα γνωρίζει κάποιος που έχει μεγαλώσει σε αυτή την κοινότητα και έχει επηρεαστεί σημαντικά από συγκεκριμένους κανόνες αυτού του καθεστώτος.

Με ρωτάτε αν αισθάνομαι άνετα εδώ και θα μπορούσα να σας απαντήσω πως ναι, αισθάνομαι έτσι, όμως δεν είναι επιλογή μου να βρίσκομαι στην Τζέντα. Το άθλημα έχει κάνει την επιλογή να βρεθούμε στη Σαουδική Αραβία. Αν είναι σωστό η λάθος δεν έχει σημασία να το συζητήσουμε τώρα. Το σημαντικό είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Στον προηγούμενο αγώνα είδατε, για παράδειγμα, το κράνος που φόρεσα. Θα το φορέσω ξανά εδώ και θα το κάνω και στον επόμενο αγώνα.

Αν κάποιος έχει τον χρόνο και θέλει να το κάνει, ας διαβάσει τους νόμους σχετικά με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είναι τρομακτικοί. Υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Για παράδειγμα, οι γυναίκες μπορούν πλέον να οδηγήσουν, από το 2018 κι έπειτα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν φυλακισμένες γυναίκες επειδή είχαν οδηγήσει πριν από πολλά, πολλά χρόνια.

Πρέπει να υπάρξουν πολλές αλλαγές και πιστεύω ότι το άθλημά μας οφείλει να κάνει περισσότερα".

TAGS FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ