FORMULA 1

Βολφ για τη μάχη τίτλου: "H Mercedes είναι στην καλύτερη φετινή της κατάσταση"

Ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ
Ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ @2021 FERNANDO LLANO/AP IMAGES

Ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ, είπε ότι η W12 αποδίδει καλύτερα από κάθε άλλη φορά φέτος, ενόψει των δύο GP που θα κρίνουν τις δύο προσεχείς Κυριακές το φετινό πρωτάθλημα μεταξύ των Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν.

Ο Μαξ Φερστάπεν, επικεφαλής του πρωταθλήματος με 8 βαθμούς, έχει την πιθανότητα να εξασφαλίσει τον φετινό τίτλο το προσεχές τριήμερο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, αν πάρει 18 βαθμούς παραπάνω από τον Χάμιλτον -δηλαδή, αν κερδίσει και ο Χάμιλτον είναι 7ος και κάτω, ή αν ο Ολλανδός τερματίσει δεύτερος και ο Βρετανός δεν πάρει βαθμούς.

Όμως, ο Χάμιλτον προέρχεται από δύο επιβλητικές νίκες στη Βραζιλία και στο Κατάρ, και μάλιστα η Mercedes θεωρείται φαβορί στους δρόμους της Τζέντα, λόγω της υψηλής ταχύτητας του σιρκουί αλλά και του φρέσκου κινητήρα που εγκαινίασε ο Άγγλος στη Βραζιλία (και δεν τον "κούρασε" στο Κατάρ).

"Το αυτοκίνητο αποδίδει καλά τελευταία και βρίσκεται πιθανότατα στην καλύτερη κατάσταση από όσο οποιαδήποτε άλλη στιγμή τη φετινή χρονιά", είπε ο Βολφ. "Δίνει στους οδηγούς τη σιγουριά να το πιέσουν στο όριο. Αυτό μας ενθαρρύνει για τους τελευταίους αγώνες και μας δίνει ισχυρή δυναμική για να προχωρήσουμε μπροστά.

Ο Λιούις Χάμιλτον στο μονοθέσιο της Mercedes | 20 Νοεμβρίου 2021
Ο Λιούις Χάμιλτον στο μονοθέσιο της Mercedes | 20 Νοεμβρίου 2021 DARKO BANDIC

Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε ακόμα στη μάχη των τίτλων τόσο αργά στη χρονιά, και αυτό είναι ένα προνόμιο και μια απόδειξη της ανθεκτικότητάς μας, αν δούμε που βρισκόμαστε νωρίς το καλοκαίρι. Και οι δύο στόχοι είναι ανοιχτοί, και η αποστολή μας είναι ξεκάθαρη", συμπλήρωσε ο Αυστριακός.

Το σιρκουί της Τζέντα θεωρείται ότι ταιριάζει στις προδιαγραφές αεροδυναμικής και ισχύος της Mercedes, με οκτώ πολύ γρήγορες στροφές και μεγάλα τμήματα που οι οδηγοί βρίσκονται με πλήρες γκάζι και ανώτατη ταχύτητα.

Παρόλα αυτά, ο Βολφ δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις ότι η Mercedes είναι το φαβορί στην αραβική πόλη: "Το σιρκουί της Τζέντα είναι μια ολοκαίνουρια πρόκληση, μια νέα πίστα να μάθουμε, και έχουμε κάνει πολλή δουλειά στο παρασκήνιο για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι την Παρασκευή - διότι είναι κρίσιμο να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούμε, σε αυτές τις πρώτες δοκιμές.

Είναι ένα γρήγορο σιρκουί πόλης με μεγάλα τμήματα με πλήρες γκάζι και αρκετές πολύ γρήγορες στροφές. Οι μπαριέρες σημαίνουν ότι το ρίσκο είναι μεγάλο, και το ίδιο και η ανταμοιβή. Έχουμε το ισχυρότερο κίνητρο από ποτέ και εκτιμούμε ότι θα είμαστε στο κυνήγι [των τίτλων], οπότε όλοι ανυπομονούμε", κατέληξε ο διοικητής της Mercedes F1.

TAGS FORMULA 1 GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ