FORMULA 1

Το διαζύγιο με την Alpine πίκρανε σφόδρα τον Προστ: "Αυτό δεν δείχνει σεβασμό"

Ο Αλέν Προστ έπαψε να εργάζεται για την Alpine
Ο Αλέν Προστ έπαψε να εργάζεται για την Alpine AP PHOTO/LUCA BRUNO

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της η Alpine F1 ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας της με τον ειδικό της σύμβουλο Αλέν Προστ, και ο Γάλλος τετράκις πρωταθλητής κατηγόρησε την ομάδα για έλλεψη σεβασμού στο χειρισμό της ανακοίνωσης.

Η Renault προχώρησε αυτό το χειμώνα σε δομικές και ριζικές αλλαγές στη διοίκησή της, καθώς μετά την ανακοίνωση της διακοπής της συνεργασίας της με τον μέχρι πρότινος διευθυντής της, Μάρτσιν Μπουντκόφσκι, γνωστοποίησε τώρα την αντίστοιχή της απόφαση για τον επί σειρά ετών ειδικό σύμβουλο της ομάδας του Ένστοουν, Αλέν Προστ.

Στο μεταξύ, οι φήμες εντείνονται ότι τη θέση του Μπουντκόφσκι και ηγετικό ρόλο στην Alpine F1 θα αναλάβει ο Ότμαρ Ζαφνάουερ, σε συνέχεια της αντίστοιχης ανακοίνωσης της αποχώρησής του από την Aston Martin, λίγες μέρες νωρίτερα. Τον Ρουμάνο φέρεται πως θα ακολουθήσει στην Alpine και η BWT, πρώην χορηγός της Aston Martin.

Η ρήξη της Alpine με τον Αλέν Προστ έγινε με πικρό τρόπο, καθώς ο 66χρονος Γάλλος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα άφησε να διαρρεύσουν πληροφορίες για τη λήξη της συνεργασίας τους, πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Μάλιστα, οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύθηκαν και στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula 1.

Ο Προστ επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από την ομάδα αργότερα το ίδιο απόγευμα, καθώς οι πληροφορίες για την συγκεκριμένη επιλογή είναι διφορούμενες. Η Alpine φέρεται να επέλεξε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό της μαζί του, ενώ από την άλλη ο ίδιος ο Προστ επιμένει ότι ήταν εκείνος που αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε για να παραμείνει.

Ο Γάλλος σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Είμαι πολύ απογοητευμένος για τον τρόπο με τον οποίο τα νέα ανακοινώθηκαν σήμερα, Είχαμε συμφωνήσει ότι θα κάναμε από κοινού την ανακοίνωση με την Alpine. Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν δείχνει κανέναν σεβασμό".

Και συνέχισε: "Αρνήθηκα την πρόταση που μου έγινε στο Άμπου Ντάμπι για τη σεζόν του 2022 λόγω μιας προσωπικής μου σχέσης, και είχα δίκιο! Προς τις ομάδες του Ένστοουν και του Βιρύ, θα μου λείψετε".

Ο Προστ έγινε ακόμα πιο αιχμηρός, ειδικά απέναντι στον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpine Λορέν Ροσί, μιλώντας στη γαλλική L'Equipe: "Η επιθυμία του Ροσί είναι να λειτουργεί μόνος του, να μην μολύνεται από κανέναν. Μου είπε ότι δεν χρειαζόταν πλέον συμβουλές. Υπάρχει η εππιθυμία να μπουν πολλοί άνθρωποι στο περιθώριο".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ