MOTORSPORTS

Στο νοσοκομείο προληπτικά ο Κάρλος Σάινθ μετά από ατύχημα στην Extreme E

Στο νοσοκομείο προληπτικά ο Κάρλος Σάινθ μετά από ατύχημα στην Extreme E

Ο Κάρλος Σάινθ ο προεσβύτερος, ο θρυλικός παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι και πατέρας του οδηγού της Ferrari, ενεπλάκη σε ατύχημα στον αγώνα Island X-Prix του θεσμού Extreme E στη Σαρδηνία, που τον άφησε με αρκετούς πόνους αλλά χωρίς τραυματισμούς.

Τρεις μέρες μετά την παρθενική νίκη του Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ στη Formula 1, στο GP του Σίλβερστοουν με τη Ferrari, ο πατέρας του -δις παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι- Κάρλος Σάινθ είχε μια αντιδιαμετρική στιγμή: ένα οδυνηρό ατύχημα στον αγώνα Island X-Prix του πρωταθλήματος ηλεκτρικών Extreme E στη Σαρδηνία της Ιταλίας.

Παρότι ο Σάινθ βγήκε μόνος του από το αυτοκίνητο της ομάδας Acciona Sainz XE, η σφοδρότητα του ατυχήματος και ο πόνος που ένιωθε ο 60χρονος τον οδήγησαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις - οι οποίες αποδείχθηκαν καθαρές και ο Ισπανός πήρε σύντομα εξιτήριο.

Ο πρεσβύτερος Σάινθ ήταν επικεφαλής του χωμάτινου αγώνα όταν χτυπήθηκε από τον Γιόχαν Κριστόφερσον της ομάδας Rosberg X Racing. Το αυτοκίνητο του Ισπανού ανετράπη με αρκετή σφοδρότητα. Λίγες ώρες αργότερα, αφότου βγήκε από το νοσκομείο, ο Σάινθ έγραψε στο twitter πως "ευτυχώς όλες οι ιατρικές εξετάσεις ήταν καλές και μόλις βγήκα από το νοσοκομείο, αν και νιώθω αρκετό πόνο".

Οι αγωνοδίκες επέβαλλαν ποινή 30 δευτερολέπτων στον Κριστόφερσον για το συμβάν, αλλά ο Σάινθ την βρήκε ιδιαίτερα επιεική: "Είμαι πολύ απογοητευμένος με όσα συνέβησαν στην πίστα, κι ακόμη περισσότερο με την επιβολή μόνο μιας ποινής 30 δευτερολέπτων για εκείνον που προκάλεσε αυτό το μεγάλο ατύχημα", συνέχισε ο Ισπανός.

"Στα παραπάνω από 40 χρόνια μου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αυτή είναι μία από τις σοβαρότερες πράξεις που έχω δει και έχει περάσει χωρίς την επιβολή παραδειγματικής ποινής. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα υποστήριξής σας", κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ