FORMULA 1

Σάινθ: "Σέβομαι ακόμα περισσότερο τον Χάμιλτον μετά το βάθρο στο Άμπου Ντάμπι"

GP AZERBAIJAN F1/2021 - SABATO 05/06/2021 
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office
Μπινότο και Σάινθ © SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Κάρλος Σάινθ, που μοιράστηκε το πόντιουμ του GP του Άμπου Ντάμπι με τον Μαξ Φερστάπεν και τον Λιούις Χάμιλτον, εξέφρασε το θαυμασμό του για τη συγκρότηση του Βρετανού την ώρα που "πάσχιζε" να συνειδητοποιήσει τον τρόπο που απώλεσε τον τίτλο του 2021.

Ο αγώνας του Εμιράτου είχε μόλις τελειώσει, και με τη νίκη του Μαξ Φερστάπεν στον τελευταίο γύρο της πίστας της Γιάς Μαρίνα στο Άμπου Ντάμπι είχε περάσει στην ιστορία μία από τις πιο επεισοδιακές και αμφιλεγόμενες μάχες στην ιστορία της Formula 1.

Πίσω από τον έξαλλο πανηγυρισμό του Ολλανδού για το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του στη Formula 1, ο Χάμιλτον προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει όλα όσα είχαν συμβεί: την έξοδο του οχήματος ασφαλείας για το ατύχημα του Νίκολας Λαφίτι, τις παράτυπες αποφάσεις του αγωνιστικού διευθυντή Μάικλ Μάσι σχετικά με το όχημα ασφαλείας, την προσπέραση που δέχθηκε από τον Φερστάπεν -που είχε φρέσκα ελαστικά- στον τελευταίο γύρο και ενώ ο Άγγλος ήταν απόλυτος κυρίαρχος μέχρι τότε.

Ο Κάρλος Σάινθ, που τερμάτισε τρίτος, είδε στο βάθρο έναν Χάμιλτον που προσπαθούσε να κρατήσει τον εαυτό του συγκροτημένο μετά από αυτή τη σοκαριστική -και κατά πολλούς άδικη- εξέλιξη, και έμεινε εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι ο Βρετανός τα κατάφερνε.

Μιλώντας στην Corriere Della Sera, ο Ισπανός οδηγός της Ferrari είπε πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδεχθεί ένας οδηγός ότι έχασε το πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο, με αυτό τον τρόπο». Και συμπλήρωσε πως «σέβομαι [τον Χάμιλτον] περισσότερο από πριν, μόνο και μόνο για τον τρόπο που κατάφερε να το κάνει. Αλλάξαμε κάποιες κουβέντες στο βάθρο, και πάσχιζε αληθινά».

Ο Σάινθ τόνισε, μάλιστα, πως τον εξέπληξε το γεγονός ότι ο Λιούις δεν προκάλεσε κάποια ένταση εκείνη τη στιγμή της υψηλής αδρεναλίνης και του έντονου αισθήματος αδικίας.

Και κατέληξε λέγοντας ότι όσα ακολούθησαν μετά το βάθρο στο Άμπου Ντάμπι, κυρίως με τα κατακλυσμιαία σχόλια των υποστηρικτών του Χάμιλτον στο διαδίκτυο και με τις αντιδράσεις εναντίον του Μάικλ Μάσι, δεν πρέπει να παρασύρουν τη Formula 1 σε έναν ποδοσφαιρικού τύπου οπαδισμό: "Κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας γεννά αντιδικίες. Πρέπει να αποτρέψουμε τη F1 από τέτοιου είδους εντάσεις. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος".

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI MERCEDES F1 ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ