WRC

Ράλι Ισπανίας: Ο Έβανς πήρε το πάνω χέρι από τον Οζιέ το πρώτο πρωί

2021 FIA World Rally Championship / Round 11 / Rally Catalunya/Spain / 14-17 October 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT
2021 FIA World Rally Championship / Round 11 / Rally Catalunya/Spain / 14-17 October 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT TOYOTA GAZOO RACING / MCKLEIN

Ο Έλφυν Έβανς ξεκίνησε την επίθεσή του για τον φετινό τίτλο στο Ράλι Ισπανίας κερδίζοντας και τις τρεις Ειδικές του πρωινού loop του πρώτου σκέλους, και αποκτώντας διαφορά 12,6'' από τον τρίτο Σεμπαστιάν Οζιέ. Ανάμεσά τους, στα 7,9'' ο Τιερί Νεβίλ.

Οι Έλφυν Έβανς και Σεμπαστιάν Οζιέ ξεκίνησαν τον 11ο φετινό γύρο του WRC, προτελευταίο στη φετινή τους μονομαχία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με διαφορά 24 βαθμών υπέρ του Γάλλου. Αλλά ο Ουαλός έκανε άμεσα σαφείς τις προθέσεις του να μειώσει αυτή τη διαφορά ενόψει του φινάλε της σεζόν στο Ράλι Μόντσα.

Ο οδηγός της Toyota ξεκίνησε το Ράλι Ισπανίας με εκθαμβωτικό ρυθμό στην πρώτη Ειδική, παίρνοντας 5,1 και 8,1 δευτερόλεπτα αντίστοιχα από τον Τιερί Νεβίλ της Hyundai και τον Οζιέ. Στην επόμενη Ειδική οι Έβανς-Νεβίλ έκαναν πανομοιότυπο χρόνο, με τον Γάλλο 3,1'' πίσω τους, ενώ στην 3η ΕΔ της ημέρας ο Γάλλος ανέβαε τον ρυθμό του και έγραψε το δεύτερο χρόνο - μένοντας και πάλι 1,4'' πίσω από τον Έβανς.

Έτσι, οι τρεις διεκδικητές της νίκης όδευσαν προς το μεσημεριανό Σέρβις με προβάδισμα του Έβανς κατά 7,9'' από τον Βείλ και 12,6'' από τον Οζιέ. Ο Έβανς διαπίστωσε εξαρχής ότι το Yaris WRC είναι σχεδόν άρτια στημένο, και ότι είχε ορισμένες οριακές στιγμές στα κατηφορικά τμήματα των Ειδικών,

Ο Οζιέ είπε πως ήταν λίγο πιο προσεκτικός από όσο θα έπρεπε, πως είχε ένα χρονοβόρο γλίστρημα στη δεύτερη Ειδική, και ότι "πρέπει να ξυπνήσω λίγο. Αλλά σίγουρα, εκείνος που ξύπνησε καλά σήμερα είναι ο Έλφυν".

Από την πλευρά του, ο Νεβίλ διευκρίνισε πως τα προβλήματα υποστροφής δεν τον άφησαν να πιέσει περισσότερο. "Το πρόβλημα ήταν μεγάλο, σχεδόν δεν μπορούσα να στρίψω. Προσπαθώ, αλλά δεν έχω τη σιγουριά να πιέσω. Δεν μπορώ να πιέσω όσο θέλω, οπότε πρέπει να δουλέψουμε λίγο με το στήσιμο", εξήγησε ο Βέλγος.

Ο τέταρτος Ντάνι Σόρδο της Hyundai έχει κρατήσει την επαφή με τη μάχη του βάθρου, καθώς είναι 4,1'' πίσω από τον Οζιέ, αλλά το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί και για τους Κάλε Ροβάνπερα (Toyota) και Οττ Τάνακ (Hyundai), που κλείνουν την εξάδα σχεδόν μισό λεπτό μακριά από τον Έβανς. Ο Εσθονός, μάλιστα, γλίτωσε τα χειρότερα μετά από ένα τετ-α-κε μεγάλης ταχύτητας.

Στην πρώτη ΕΔ, δύο χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό της, ο Τακαμότο Κατσούτα με το Toyota Yaris WRC είχε μια σφοδρή πρόκρουση στις μπαριέρες. Έμεινε ακινητοποιημένος εκεί, με σοβαρή ζημιά στην ανάρτηση και στον τροχό εμπρός αριστερά - και φυσικά δεν θα επιστρέψει στο απογευματινό loop των ίδιων τριων επαναλαμβανόμενων Ειδικών.

WRC - Ράλι Ισπανίας 2021 - ΕΔ3

  1. Έβανς (Toyota) 30:33.7
  2. Νεβίλ (Hyundai) +7.9
  3. Οζιέ (Toyota) +12.6
  4. Σόρδο (Hyundai) +16.7
  5. Ροβάνπερα (Toyota) +25.1
  6. Τάνακ (Hyundai) +33.1
  7. Φουρμό (M-Sport Ford) +48.3
  8. Γκρίνσμιθ (M-Sport Ford) +59.9
  9. Σόλμπεργκ (Hyundai) +1:12.0
  10. Σολάνς (Hyundai) +1:30.2
TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ