FORMULA 1

Ράικονεν: "Κάνω πολύ πιο επικίνδυνα πράγματα από τη Formula 1"

Ο Κίμι Ράικονεν στην συνέντευξη Τύπου της Κωσνταντινούπολης
Ο Κίμι Ράικονεν στην συνέντευξη Τύπου της Κωσνταντινούπολης © 2021 SEDAT SUNA/ AP IMAGES

Έξι αγώνες πριν το τέλος της θαυμαστής του καριέρας στη Formula 1, ο Κίμι Ράικονεν είπε ότι δεν θα του λείψει η αδρεναλίνη διότι "δεν είναι και τόσο διαφορετικό από το να οδηγώ ένα απλό αυτοκίνητο" και ότι πολλές από τις δραστηριότητες που ήδη κάνει είναι "πολύ πιο τρομακτικές".

Ο Κίμι Ράικονεν επιστρέφει αυτό το τριήμερο στο Όστιν του Τέξας, για τον 17ο φετινό γύρο του Πρωταθλήματος, στην πίστα όπου πήρε με τη Ferrari το 2018 αυτήν που πιθανότατα θα είναι η τελευταία από τις 21 νίκες του στη Formula 1.

Θα είναι το πρώτο από τα έξι τελευταία του GP, και το τελευταίο από το ρεκόρ των συνολικά 349 που θα έχει φεύγοντας - καθώς, ως γνωστόν, του χρόνου θα αντικατασταθεί στην Alfa Romeo από τον συμπατριώτη του Βάλτερι Μπότας.

Όπως σχεδόν τα πάντα στη ζωή του, ο Κίμι αντιμετωπίζει και την αποχώρησή του από τη F1 με την διαβόητη ψυχραιμία του - λέγοντας ότι δεν θα του λείψουν οι στιγμές αδρεναλίνης μακριά από ένα μονοθέσιο χιλίων ίππων και 760 κιλών απέναντι σε 19 από τους καλύτερους οδηγούς του πλανήτη.

"Δεν νομίζω ότι πρέπει να την αντικαταστήσω [την αδρεναλίνη της F1]" είπε ο 41χρονος Φινλανδός. "Είναι κάτι πολύ φυσιολογικό αυτό που κάνουμε, τουλάχιστον για μένα. Είναι κάτι που κάνω εδώ και πολλά, πολλά χρόνια και δεν είναι και τόσο διαφορετικό από το να οδηγώ ένα απλό αυτοκίνητο, από πολλές απόψεις.

Προφανώς αν βρίσκεσαι με μια μάχη ή αν βγεις από την πίστα στο λάθος σημείο νιώθεις την ταχύτητα, αλλά φαντάζομαι ότι υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που κάνω και είναι πολύ πιο τρομακτικά. Προφανώς κάποιες στιγμές με τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να είναι πιο συναρπαστικά ορισμένες φορές, ποτέ δεν ξέρεις!", αστειεύτηκε.

Και συμπλήρωσε: "Προσπαθώ να κάνω μότοκρος όποτε μπορώ, και αρκετές φορές εκεί αισθάνομαι περισσότερο φόβο από όσο εδώ. Η F1 είναι μια πολύ φυσιολογική δραστηριότητα για εμάς. Είναι συναρπαστική; Τι είναι συναρπαστικό; Φυσικά όταν κάνεις ένα μεγάλο διάλειμμα για διακοπές και οδηγείς μια F1 ξανά νιώθεις την ταχύτητα, αλλά μετά γίνεται κάτι πολύ φυσιολογικό".

Στο μεταξύ, μία από τις πολλές ανέκδοτες ιστορίες της ξεχωριστής προσωπικότητας του Κίμι αποκάλυψε και ο Ρομέν Γκροζάν, που οδηγούσε δίπλα στον Φινλανδό στη Lotus. "Οι συζητήσεις μας ήταν το αντίθετο από την καριέρα του: σύντομες! Αλλά η σχέση μας ήταν ανοιχτή, μπορούσαμε να μοιραστούμε τα πάντα, και ήταν αρκετά καλή", είπε ο Γάλλος.

"Θυμάμαι όταν επιβεβαιώθηκε [ότι θα οδηγώ για τη Lotus], στα τέλη του 2011, μου έστειλε ένα sms. Και έγραφε 'χαρούμενος για σένα, ας μην έχουμε μαλ*** μεταξύ μας, θα σε δω σύντομα'. Αυτός ήταν ο Κίμι. Ευθύς, κατευθείαν στην ουσία, χωρίς μεγάλες προτάσεις. Ήθελε μόνο να περνάει καλά στους αγώνες - το θαυμάζω αυτό. Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους οδηγούς των τελευταίων 20 χρόνων", κατέληξε ο Γκροζάν - που μετά το τρομακτικό ατύχημά του πέρσι στο Μπαχρέιν, πλέον αναζητά μια νέα καριέρα στα αμερικανικά Indycars.

TAGS FORMULA 1 ΚΙΜΙ ΡΑΪΚΟΝΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ