FORMULA 1

Πρόστιμο στη Mercedes για την είσοδο φυσιοθεραπευτών των οδηγών στο παρκ-φερμέ

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain stops by the team box during the second practice session for Sunday's Spanish Formula One Grand Prix, at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, Spain, Friday, June 2, 2023. (AP Photo/Joan Monfort)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain stops by the team box during the second practice session for Sunday's Spanish Formula One Grand Prix, at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, Spain, Friday, June 2, 2023. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Η Mercedes τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ διότι μέλη της ομάδας εισήλθαν στο χώρο του παρκ-φερμέ μετά το τέλος του GP Ισπανίας.

Ο χώρος του παρκ-φερμέ είναι το σημείο όπου τα μονοθέσια παραμένουν αποκλεισμένα μετά το τέλος κάθε επίσημης αγωνιστικής περιόδου, ώστε να περάσουν από τον τεχνικό έλεγχο για τη νομιμότητά τους.

Κάθε ομάδα ειδοποιείται εκ των προτέρων τακτικά από τη FIA για τον περιορισμένο αριθμό των μελών της που μπορούν να βρίσκονται στο παρκ-φερμέ μετά το τέλος του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός αυτός είναι αυστηρά περιορισμένος.

Μετά το τέλος του αγώνα της Βαρκελώνης, ωστόσο, βρέθηκαν στο χώρο φυσιοθεραπευτές και βοηθοί των δύο οδηγών της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ - παραβιάζοντας, έτσι, τους αυστηρούς κανονισμούς της FIA για το παρκ-φερμέ. Οι κανόνες είναι αυστηροί για την αλληλεπίδραση των οδηγών με τους φυσιοθεραπευτές τους μετά το τέλος του αγώνα.

Η απόφαση του χρηματικού προστίμου 10.000 ευρώ επεβλήθη στην ομάδα ελήφθη μετά από ακροαματική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν μέλη της ομάδας. Και αφότου ο υπεύθυνος Τύπου της FIA ειδοποίησε τους αγωνοδίκες για την παρουσία των φυσιοθεραπευτών και βοηθών των οδηγών στο παρκ-φερμέ μετά το τέλος της τελετής της απονομής.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι φυσιοθεραπευτές πρέπει να περιμένουν τους οδηγούς στο δωμάτιο αναμονής πίσω από το βάθρο, και να αλληλεπιδρούν μαζί τους μετά το τέλος της απονομής. Στο παρκ-φερμέ επιτρέπονται μόνο μηχανικοί με συσκευές ψύξης των εξαρτημάτων των μονοθεσίων, επίσημοι της FIA, τηλεοπτικά συνεργεία και εγκεκριμένοι από τη FIA φωτογράφοι.

Ένα ανάλογο συμβάν είχε επαναληφθεί πέρσι στο GP Αυστρίας, με τους φυσιοθεραπευτές των Σαρλ Λεκλέρ, Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν. Τότε είχε επιβληθεί στον καθένα το ίδιο χρηματικό πρόστιμο, αλλά με αναστολή.

Photo credits: Associated Press

TAGS FORMULA 1 MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ