FORMULA 1

Ο Νόρις "ρίσκαρε αρκετά", αλλά δεν περίμενε την παρθενική του πολ ποζίσιον

Ο Λάντο Νόρις είχε τον κορυφαίο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του ρωσικού grand prix
Ο Λάντο Νόρις είχε τον κορυφαίο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του ρωσικού grand prix YURI KOCHETKOV/POOL PHOTO VIA AP

Πανηγυρικό το κλίμα στη McLaren μετά την πρώτη πολ ποζίσιον που κατέκτησε ο Λάντο Νόρις ενόψει του ρωσικού grand prix.

Μετά τον πρώτο του γρήγορο γύρο στο Q3 των δοκιμών κατάταξης του GP Ρωσίας ο Λάντο Νόρις της McLaren δεν περίμενε ότι η δεύτερή του προσπάθεια -με αρκετό ρίσκο όπως παραδέχθηκε- θα του χάριζε την πρώτη πολ ποζίσιον της καριέρας του στη Formula 1. Ο Βρετανός εκμεταλλεύτηκε τις εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες της τρίτης περιόδου των κατατακτήριων στο Σότσι, σε ένα χρονικό σημείο που οι δέκα οδηγοί που είχαν προκριθεί έβαλαν στο τελευταίο εξάλεπτο για πρώτη φορά στεγνά (slicks) ελαστικά.

Θερμαίνοντας ιδανικά το σετ της μαλακής του γόμας στον προτελευταίο του γύρο, ο πιλότος με τη McLaren MCL35 έκανε έναν άρτιο γύρο που τον έφερε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, ακριβώς όπως πέτυχε να κάνει και ο Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari SF21. Την ίδια στιγμή, ο Λιούις Χάμιλτον στον μοναδικό του γρήγορο γύρο στο τέλος με τα σλικς έκανε τετ-α-κε, ως αποτέλεσμα πιθανότατα της αλλαγής εμπρός πτέρυγας λίγο νωρίτερα - η οποία χρειάστηκε έπειτα από πρόσκρουσή του στον τοίχο των πιτς μπαίνοντας για αλλαγή ελαστικών.

Ο Νόρις ήταν ενθουσιώδης στο παρκ φερμέ για την πρώτη πολ ποζίσιον της καριέρας του, και πρώτη της McLaren μετά από εννέα χρόνια - από το GP Βραζιλίας 2012. "Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα, δεν ξέρω τι να πω. Δεν πιστεύεις ότι θα κερδίσεις μια πολ ποζίσιον, μέχρι να το καταφέρεις. Τώρα το πέτυχα και, ναι, είμαι εξαιρετικά χαρούμενος. Κι ευχαριστώ πολύ την ομάδα, έκανε εκπληκτική δουλειά", είπε ο Βρετανός.

Σχολιάζοντας την απρόσμενη τροπή των κατατακτήριων δοκιμών, συνέχισε: "Ήταν μια ξέφρενη κατάσταση. Τα πηγαίναμε καλά, και προφανώς στο τέλος πήραμε την απόφαση να βάλουμε σλικς. Μπορεί να ακουστεί σαν να κολακεύω τον εαυτό μου, αλλά οι συνθήκες έκρυβαν πολλές παγίδες. Στον προηγούμενό μου γύρο ήμουν δύο δευτερόλεπτα κάτω και δεν ήμουν ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε το χρόνο μας. Όμως, κράτησα τα ελαστικά μου σε καλή θερμοκρασία και έτοιμα για τον τελευταίο γύρο και ρισκάρισα αρκετά, το παραδέχομαι, αλλά το ρίσκο απέδωσε και είμαι ένας χαρούμενος τύπος".

Και κατέληξε: "Φαντάζομαι ότι μετά τη Μόντσα αυτό δεν ήταν κάτι που περιμέναμε, αλλά όταν επικρατούν τέτοιες συνθήκες πάντα μπορείς να βρεις ευκαιρίες. Αυτό ακριβώς κάναμε σήμερα, και ειδικά μετά τη Μόντσα αυτός ήταν ένας τέλειος τρόπος να συνεχίζουμε και ελπίζω να τα πάμε εξίσου καλά και αύριο".

TAGS FORMULA 1 MCLAREN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ