FORMULA 1

Ο Χάμιλτον θα γίνει κινηματογραφικός παραγωγός μετά τη Formula 1

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain gestures during a news conference at the Monza racetrack, in Monza, Italy, Thursday, Sept. 8, 2022. The Formula one race will be held on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain gestures during a news conference at the Monza racetrack, in Monza, Italy, Thursday, Sept. 8, 2022. The Formula one race will be held on Sunday. () 2022 AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Λιούις Χάμιλτον ίδρυσε την εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Dawn Apollo Films και σκοπεύει να αφοσιωθεί πλήρως σε αυτήν μόλις κρεμάσει τα γάντια του - που όμως, όπως είπε, δεν πρόκειται να συμβεί "για λίγο καιρό ακόμη".

Το πάθος του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 για τον κινηματογράφο είναι από καιρό γνωστό, όπως και το ότι θα είναι ένας εκ των παραγωγών της ταινίας που θα γυρίσει το 2023 ο Μπραντ Πιτ με τον Τζέρι Μπρουκχάιμερ στο περιβάλλον του σπορ.

Τώρα, όμως, ο Λιούις Χάμιλτον εξήγησε με περισσότερες λεπτομέρειες τα κινηματογραφικά του πλάνα για το μέλλον. Ο 38χρονος Βρετανός ίδρυσε -σε συνεργασία με τη μάνατζέρ του, Πένι Τόου- τη δική του εταιρεία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, με την ονομασία Dawn Apollo Films.

Όπως είπε στην κινηματογραφική ιστοσελίδα «Deadline», στόχος του Λιούις είναι να δημιουργήσει ιστορίες επικεντρωμένες στις κοινότητες ανθρώπων, με ισχυρό αντίκτυπο, που να εμπνέουν τους θεατές τους. Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι θα αφοσιωθεί απολύτως στη Dawn Apollo Films όταν αποχωρήσει από την ενεργό δράση - που, όμως, δεν θα συμβεί πολύ σύντομα.

"Όταν σταματήσω τους αγώνες -που δεν προγραμματίζω να κάνω για λίγο καιρό ακόμα, μιας κι αισθάνομαι να είμαι ακόμα σε καλό επίπεδο- θέλω η αλλαγή να γίνει πολύ ομαλά", είπε ο Χάμιλτον. "Θέλω να είμαι σε θέση να προχωρήσω στην πλήρη αφοσίωσή μου στη Dawn Apollo Films, και να μπορώ να ανέβω αμέσως σε παρεμφερές επίπεδο με αυτό που έχω συνηθίσει".

Εμμέσως πλην σαφώς ο Λιούις είπε ότι δεν θα παραμείνει στη F1 από κάποιο άλλο πόστο μετά την αποχώρησή του, και δήλωσε ότι είναι σημαντικό να εξασφαλίσει το μέλλον του - μιας και πολλοί άλλοι αθλητές δυσκολεύονται να βρουν μια ουσιώδη απασχόληση μετά το τέλος της αγωνιστικής τους καριέρας.

"Μίλησα με ανθρώπους, που μου είπαν 'κοίταξε, μόλις σταμάτησα όλα κατέρρευσαν, δεν ήμουν προετοιμασμένος να κάνω άλλα πράγματα, δεν αφιέρωσα χρόνο να μάθω άλλες δεξιότητες, και δεν έχω ιδέα τι άλλο μπορεί να με παθιάζει'" κατέληξε ο Βρετανός.

Οι πρώτες δύο παραγωγές της εταιρείας του Χάμιλτον είναι το φιλμ του Μπραντ Πιτ, και έπειτα ένα ντοκιμαντέρ για το ταξίδι της ζωής του ίδιου του Λιούις από το φτωχό Στίβενεϊτζ προς την κορυφή του κόσμου. Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στο τέλος του 2023.

Photo credits: Associated Press

TAGS FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ