FERRARI

Μπινότο: "Ο Λεκλέρκ θα είναι ο επόμενος πρωταθλητής της Ferrari"

Ο Σαρλ Λεκλέρκ της Ferrari
Ο Σαρλ Λεκλέρκ της Ferrari ASSOCIATED PRESS

Ο Σαρλ Λεκλέρκ διαθέτει "φανταστικό ταλέντο" και θα γίνει ο πρώτος πρωταθλητής της Ferrari μετά τον Κίμι Ράικονεν το 2007, σύμφωνα με τον Ματία Μπινότο. Σάινθ: "Δεν υπάρχει ταχύτερος από τον Σαρλ σε έναν γύρο στο στεγνό με τη Ferrari".

Η Scuderia Ferrari δεν άφησε καμία αμφιβολία σχετικά με τον οδηγό στον οποίο επενδύει τις φιλοδοξίες της να ανέβει ξανά στην κορυφή της Formula 1. να αναδείξει τον νέο της παγκόσμιο πρωταθλητή και να ηχήσει και πάλι, μετά από χρόνια, τις καμπάνες του Μαρανέλο.

Ο Ματία Μπινότο, αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, εξήρε το "φανταστικό" ταλέντο του Σαρλ Λεκλέρκ, και δήλωσε ότι έχει τη νοοτροπία του νικητή που χρειάζεται η Scuderia για να επιστρέψει στην κορυφή - ξεκινώντας από το 2022, οπότε και φιλοδοξεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τη ριζική αλλαγή τεχνικών κανονισμών για να κλείσει την απόσταση από τις Mercedes και RBR.

"Επενδύσαμε στον Σαρλ μακροχρόνια διότι είμαστε απόλυτα πεποισμένοι ότι είναι ο επόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής", τόνισε ο Μπινότο. "Πρώτα από όλα, τον γνωρίζουμε από τα ξεκινήματα της καριέρας του. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος οδηγός, και αυτή είναι η προτεραιότητα. Είναι πολύ γρήγορος, και όχι μόνο σε έναν γύρο.

Μέσα στον αγώνα, η ικανότητά του να επιτίθεται και να αμύνεται χωρίς να χάνει το ρυθμό του είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Έχω πάντα στο μυαλό μου τη Μόντσα το 2009, και την άμυνά του στον Χάμιλτον, ή απέναντι στον Μαξ [Φερστάπεν] στο Σίλβερστοουν. Ο Σαρλ είναι πολύ καλός να ελέγχει την πίεση, είναι ικανός να κερδίζει διότι έχει νοοτροπία νικητή όταν βρίσκεται επικεφαλής ενός αγώνα. Είναι ένα φανταστικό ταλέντο".

Τα λόγια του Μπινότο δείχνουν πέραν πάσης αμφιβολίας την προτεραιότητα που θα δώσει η Scuderia σε μια ενδεχόμενη μάχη τίτλου στον Λεκλέρκ, έναντι του Κάρλος Σάινθ. Κι αυτό παρότι ο Ισπανός τα έχει καταφέρει εξαιρετικά καλά στην πρώτη του χρονιά στο Μαρανέλο, και μετά από 20 αγώνες υπολείπεται από το Μονεγάσκο στο πρωτάθλημα κατά μόνο 6,5 βαθμούς.

Ταυτόχρονα, όμως, ο Λεκλέρ έχει κερδίσει 13 φορές από τις 20 τις φετινές κατατακτήριες δοκιμές των GP από τον Σάινθ, κατακτώντας και δύο απρόσμενες πολ ποζίσιονς στο Μονακό και στο Μπακού, και ο Ισπανός το αναγνωρίζει.

"Νομίζω ότι ο Σαρλ είναι ο καλύτερος στις κατατακτήριες", είπε ο Σάινθ. "Είναι ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος στη F1 σήμερα. Τώρα το συνειδητοποιώ, βλέποντας πώς αποδίδει σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Δεν μιλάω μόνο για την ταχύτητά του, αλλά και για την εργασιακή του ηθική. Είναι πολύ καλός στη συνεργασία με την ομάδα, και για να είμαι ειλικρινής έχει πολλά πλεονεκτήματα που τον κάνουν τόσο δυνατό οδηγό. Είναι μια πρόκληση που απολαμβάνω και ξέρω ότι πιθανότατα δεν υπάρχει κανείς πιο ταλαντούχος από τον Σαρλ σε έναν γύρο στο στεγνό με τη Ferrari", κατέληξε ο Ισπανός.

TAGS FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ