FORMULA 1

Μπινότο: "Στόχος της Ferrari την επόμενη χρονιά είναι η μάχη για το βάθρο"

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, σε συνέντευξη Τύπου στις 30 Οκτωβρίου του 2020 στην Εμίλια Ρομάνια
Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, στην Εμίλια Ρομάνια MARK SUTTON, POOL VIA AP

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, ξεκαθάρισε ότι η τρίτη θέση στους κατασκευαστές είναι δύσκολη την φετινή σεζόν, όμως θα υπάρξει μεγάλη βελτίωση την επόμενη χρονιά.

Τέσσερις αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση της Formula 1 και η Ferrari βρίσκεται στην 6η θέση στον βαθμολογικά πίνακα των κατασκευαστών, ενώ μπροστά της βρίσκονται οι Racing Point, McLaren και Renault.

Ο επικεφαλής της Scuderia, Ματία Μπινότο, τόνισε ότι η κατάσταση την φετινή χρονιά είναι δύσκολη και η ομάδα του θα προσπαθήσει να κερδίσει έστω μία θέση στα εναπομείναντα Grand Prix.

"Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να περάσουμε κάποιον στο πρωτάθλημα, αλλά αν κοιτάξεις την Ίμολα δεν πήραμε βαθμούς και χάσαμε έδαφος. Η μάχη είναι στενή, αλλά νομίζω το αυτοκίνητό μας έχει βελτιωθεί, θα προσπαθήσουμε να περάσουμε κάποιον. Υπάρχουν μόνο τέσσερις αγώνες αγώνες, αλλά είναι δύσκολο" ανέφερε ο Μπινότο.

Στη συνέχεια έδωσε μια εικόνα για την επόμενη σεζόν, κατά την οποία η Ferrari θα επιδιώξει να δίνει μάχες τακτικά για μία θέση στο βάθρο, ενώ ξεκαθάρισε πως το παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν αποτελεί στόχο:

"Έχουμε στόχους για το 2021. Βλέπω μία ενωμένη ομάδα που κάνει τα πάντα. Την επόμενη χρονιά θα τρέχουμε με έναν εντελώς νέο κινητήρα. Έχουμε ιδέες για το αυτοκίνητο, αν και δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα είναι ζωντανή και θα την πάμε ένα βήμα πιο μπροστά.

Ρεαλιστικά η Ferrari δεν θα μπορεί να δώσει μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο το 2021. Την επόμενη χρονιά θέλουμε να δίνουμε μάχη τακτικά για το βάθρο. Αυτός είναι ο στόχος μας".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ