FORMULA 1

Λεκλέρ: "Είχαμε πολλά θετικά στη Βαρκελώνη που με κάνουν αισιόδοξο"

Ο Λελκλέρ στο GP της Ισπανίας
Ο Λελκλέρ στο GP της Ισπανίας 2022 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο Σαρλ Λεκλέρ είπε ότι δεν τον απασχολεί η απώλεια της πρωτοπορίας στο πρωτάθλημα της F1 μετά την εγκατάλειψή του στο GP Ισπανίας και τη νίκη του Μαξ Φερστάπεν και επιβεβαίωσε ότι η Ferrari σημείωσε στη Βαρκελώνη σημαντική πρόοδο στο βασικότερο πρόβλημά της.

Με έναν εκθαμβωτικό γύρο για την pole position και την αρτιότητα της απόδοσής του στην εκκίνηση και στους πρώτους 25 γύρους του GP Ισπανίας, ο Σαρλ Λεκλέρ έδειχνε να οδεύει προς μια σημαντική νίκη στη Βαρκελώνη - ώσπου, στον 26ο γύρο, η υβριδική μονάδα ισχύος της Ferrari F1-75 παρέδωσε το πνεύμα, χάνοντας την ισχύ της και οδηγώντας τον στα πιτς για να εγκαταλείψει.

Ο Μονεγάσκος έτσι, σε συνδυασμό με τη νίκη του Μαξ Φερστάπεν, έχασε το σημαντικό του πλεονέκτημα 19 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας - όπου τώρα υπολείπεται του Ολλανδού πρωταθλητή με υστέρηση 6 βαθμών.

Γυρίζοντας στα πιτς ο Λεκλέρ προσπάθησε να ενθαρρύνει την ομάδα του λέγοντας στη ραδιοεπικοινωνία ότι "θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί" και έπειτα εξήγησε ότι η F1-75 δεν του έδωσε καμία προειδοποίηση ενόψει του επικείμενου προβλήματος απώλειας ισχύος: "Όχι. Δεν ξέρω τίποτα περισσότερο από όσα έγιναν, βασικά. Δεν είχα καμία ένδειξη προηγουμένως, απλώς έσπασε και έχασα την ισχύ ολοκληρωτικά. Είναι κρίμα. Πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα διότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να συμβεί κάτι ανάλογο πολλές φορές μέσα στη χρονιά'".

Μιλώντας για την απώλεια της πρωτοπορίας του πρωταθλήματος, συνέχισε: "Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Δεν είναι κάτι που κοιτάζω. Η πιο σημαντική παράμετρος είναι η δική μας απόδοση, και αυτή είναι πολύ καλή, αποδίδουμε εξαιρετικά. Οπότε, ανυπομονώ να πάμε στη χώρα μου την άλλη εβδομάδα και ελπίζω ότι θα έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα [στο Μονακό]".

Πέραν της εγκατάλειψης στη Βαρκελώνη, όμως, ο Λεκλέρ είπε ότι ο αγώνας της Ισπανίας άφησε τη Ferrari με -ειδικά- μία πολύ σημαντική εξέλιξη: τη βελτίωση της διαχείρισης των ελαστικών, και συγκεκριμένα της υπέρμετρης φθοράς τους σε σχέση με την RBR, που του κόστισε τη νίκη στην Ίμολα και στο Μαϊάμι.

"Σε αυτές τις στιγμές, πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μπορώ να κάνω εκτός από το να κοιτάζω τα θετικά, και είχαμε πολλά θετικά αυτό το τριήμερο", είπε χαρακτηριστικά. "Αυτά είναι η ταχύτητά μας στις κατατακτήριες, η ταχύτητά μας στον αγώνα, και το σημαντικό η διαχείριση των ελαστικών. Αυτή ήταν μια αδυναμία μας στους τελευταίους αγώνες. Πιστεύω ότι αναμφίβολα βρήκαμε κάτι αυτό το τριήμερο σε αυτό το θέμα, και έτσι αισθάνομαι αισιόδοξος για το υπόλοιπο της σεζόν".

TAGS FORMULA 1 F1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ