WILLIAMS

Η Williams εμφάνισε τα χρώματά της για το 2023

Η Williams εμφάνισε τα χρώματά της για το 2023
WILLIAMS F1

Στη μεταβατική περίοδο που διανύει, υπό τον νέο αγωνιστικό διευθυντή Τζέιμς Βάουλς πλέον, η Williams F1 θα κρατήσει ίδια τα χρώματά της για το νέο πρωτάθλημα της Formula 1 - με τη διαφορά της προσθήκης ενός σημαντικού χορηγού.

Η Williams F1 βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο ανοικοδόμησης, μετά το τέλος της εποχής που άνηκε στην οικογένεια του εκλιπόντος Φρανκ Ουίλιαμς - και στον τρίτο χρόνο μετά την αγορά της από το αμερικανικό fund Dorilton Capital.

Στο μεταβατικό αυτό της πλαίσιο, για το 2023 επεφύλασσε δύο σημαντικές αλλαγές προσώπων: του Τζέιμς Βάουλς, που ανέλαβε τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή (αντικαθιστώτας τον Γιόστ Καπίτο) προερχόμενος από τη διεύθυνση στρατηγικής της Mercedes F1, και του οδηγού Λόγκαν Σάρτζεαντ που πήρε το κόκπιτ του Νίκολας Λατίφι στο διπλανό γκαράζ από τον Αλεξάντερ Άλμπον.

Παράλληλα, στη σημερινή (6/02) παρουσίαση των αγωνιστικών της χρωμάτων για τη σεζόν της Formula 1 του 2023, στον εν πολλοίς απαράλλαχτο σκούρο μπλε χρωματισμό του μονοθεσίου της εμφάνισε και έναν νέο, σημαντικό χορηγό: την πετρελαϊκή εταιρεία Gulf, που έχει πλούσια ιστορία στο μότορσπορ - και ειδικά στο ΛεΜάν- με τις Porsche και McLaren τη δεκαετία του 1970.

Το μονοθέσιο που εμφάνισε σήμερα δεν είναι η καινούρια FW45 του 2023, αλλά το περσινό της ομάδας του Γκροβ. Η νέα FW45 θα αποκαλυφθεί στις 13 Φεβρουαρίου στην πίστα του Σίλβερστοουν, όπου η ομάδα θα κάνει το πρώτο της shakedown για την εξακρίβωση της καλής λειτουργίας όλων των συστημάτων της.

Στις 23 Φεβρουαρίου, ως γνωστόν, θα ξεκινήσει το μοναδικό τριήμερο χειμερινών δοκιμών του σπορ στο Μπαχρέιν, όπου μία εβδομάδα αργότερα -στις 3-5 Μαρτίου 2023- θα ανοίξει η αυλαία της αγωνιστικής σεζόν με το πρώτο GP του 2023.

Δεδομένης και της αμερικανικής ιδιοκτησίας της ένδοξης αγγλικής ομάδας της Formula 1, ο Λόγκαν Σάρτζεαντ είναι θα είναι φέτος ένα κομβικό πρόσωπο για τη Williams - δεδομένης και της ραγδαίας ανάπτυξης του σπορ στις ΗΠΑ. Ο Σάρτζεαντ θα είναι ο πρώτος Αμερικανός που θα κάνει πλήρη σεζόν στο σπορ μετά από 16 χρόνια, από τότε που ο Σκοτ Σπιντ οδηγούσε για την Toro Rosso.

TAGS WILLIAMS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ