FORMULA 1

Η νέα σελίδα του Κίμι Ράικονεν μετά τη F1 θα γραφτεί στο Motocross

Sauber Media Hub
SAUBER MEDIA HUB

Ο Κίμι Ράικονεν θα παραμείνει στο motorsport μετά το τέλος της μακροσκελούς του καριέρας στη Formula 1, αλλά αυτή τη φορά σε διοικητικό πόστο - και συγκεκριμένα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Ο 42χρονος Κίμι Ράικονεν ανέλαβε τη θέση του διευθυντή της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki στα Γκραν Πρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ΜΧ της FIM, σε συνεργασία με τον πρώην πρωταγωνιστή του συγκεκριμένου θεσμού Άντι Πίρονεν.

Ο Φινλανδός, παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 το 2007, δεν είναι πρωτάρης στο Motocross: μαζί με τον Πίρονεν «έτρεχαν» της ομάδα IceOne Racing στον ίδιο θεσμό τα τελευταία 10 χρόνια, και μάλιστα με αρκετή επιτυχία.

Τώρα, η Kawasaki αποφάσισε να δώσει την πλήρη εργοστασιακή της υποστήριξη στην IceOne, και δεδομένου ότι πλέον ο Κίμι δεν θα έχει υποχρεώσεις στη Formula 1, είναι σε θέση να αναλάβει τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της ομάδας που μετονομάστηκε σε KRT MXGP (Kawasaki Racing Team).

Ο Ράικονεν τόνισε, σχετικά: «Δεν είναι μυστικό ότι το Motocross είναι εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα πάθη μου στη ζωή, αλλά η εμπλοκή μου με αυτή η ομάδα δεν είναι κάτι που θα αποκαλούσε κανείς ως χόμπι. Είναι κάτι πολύ σοβαρό, απαιτεί ιδιαίτερη αφοσίωση και ευελπιστούμε να γίνουμε όσο καλύτεροι μπορούμε».

Ο Φινλανδός συνέχισε: «Τώρα που αποχώρησα από τους αγώνες θα είμαι σε θέση να αφιερώνω περισσότερο χρόνο σε αυτό το πρόγραμμα. Όχι τόσο στην καθημερινή διοίκηση της ομάδας, αλλά στον τομέα της στρατηγικής και του σχεδιασμού, αξιοποιώντας την εμπειρία μου από τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων και από όσα απαιτούνται για την επιτυχία στην παγκόσμια αγωνιστική σκηνή.

»Όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, είμαστε ενθουσιασμένοι που η Kawasaki μας επέλεξε για να γίνουμε η επίσημη εργοστασιακή της ομάδα. Γνωρίζω ότι οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πάντοτε μεγαλύτερες αν υφίσταται άμεση εργοστασιακή υποστήριξη, οπότε αυτή είναι μια σπουδαία ευκαιρία για εμάς, ως η νέα Kawasaki Racing Team στο MXGP», κατέληξε ο Ράικονεν.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ