MOTORSPORTS

Η Hyundai Motorsport έκανε το 1-2 στην κατηγορία ΤCR στις 24 Ώρες του Νίρμπουργκρινγκ

ADAC TOTAL 24h Nürburgring Qualifikationsrennen 2022 Foto: Gruppe C Photography
Hyundai Elantra N TCR GRUPPE C PHOTOGRAPHY

Τα Elantra N TCR και i30 N TCR χάρισαν στη Hyundai τη νίκη στον απαιτητικό 24ωρο αγώνα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η Hyundai Motorsport ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά νικήτρια στην κατηγορία Touring Car (TCR), στον απαιτητικό 24ωρο αγώνα του Νίρμπουργκρινγκ.

Τα Hyundai Elantra N TCR και i30 N TCR σημείωσαν το 1-2 στην κατηγορία τους, στην 50η διοργάνωση του αγώνα, υπερασπιζόμενα με επιτυχία τον τίτλο που κατέκτησαν το 2021.

Όπως και πέρυσι, το πλήρωμα του Elantra N TCR κατέκτησε την κορυφή της κατηγορίας. Οι οδηγοί της ομάδας Μικέλ Αζκονά, Μαρκ Μπάσενγκ και Μανουέλ Λοκ συμπλήρωσαν 145 γύρους, τερματίζοντας τέσσερις γύρους μπροστά από τους δεύτερους στην κατάταξη. Η απόδοσή τους εξασφάλισε τη 18η θέση στην συνολική κατάταξη, ανάμεσα στις ισχυρότερες συμμετοχές της κορυφαίας κατηγορίας GT3.

Μάλιστα, το Elantra N TCR αναγκάστηκε να ξεκινήσει τελευταίο στην κατηγορία λόγω ποινής και μάλιστα στις πίσω σειρές του δεύτερου από τους τρεις ομίλους του αγώνα. Ο Μπασένγκ, ο πρώτος οδηγός κατάφερε να μειώσει τη διαφορά καλύπτοντας περισσότερες από δέκα θέσεις συνολικά και τρεις στην κατηγορία, μόνο στον εναρκτήριο γύρο των 25 χιλιομέτρων και ο Λοκ έβαλε το αυτοκίνητο μπροστά για πρώτη φορά παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε ένα επιπλέον pitstop, που κόστισε περισσότερο χρόνο.

Για αρκετές ώρες τα δύο αυτοκίνητα αντάλλασσαν το προβάδισμα της κατηγορίας TCR αφού το i30 N TCR προπορεύονταν στις περισσότερες από τις πρώτες οκτώ ώρες του αγώνα.

© Copyright Jochen Merkle / RacePicture.de Feel Free to like / Share / Comment! Not Allowed to Save and Reupload! "No Instagram!"
Hyundai i30 N TCR JOCHEN MERKLE

Οι οδηγοί του i30 N TCR, Άντι Μπούρι, Μορίτζ Οστρέιχ και Ζαν-Καρλ Βερνέ αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα, το οποίο ωστόσο η ομάδα μπόρεσε να διορθώσει επιτρέποντας στον Φινλανδό Μπούρι να επιστρέψει στη δράση.

Το βάθρο της κατηγορίας TCR έκλεισαν οι Μποκ Χέρμαν, Παρτλ Μαξιμίλιαν, Φίσερ Μίκαελ και Πριντς Άλεξ με Cupra Leon Competición TCR. Στη γενική κατάταξη τη νίκη πήρε η ομάδα Audi Sport Team Phoenix με Audi R8 LMS GT3 Evo II, μπροστά από τις δύο Mercedes-AMG GT3 της Mercedes-AMG Team GetSpeed.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα "24 ώρες του Νίρμπουργκρινγ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ