FORMULA 1

Η F1 υποδέχεται πίσω τον εκδιωγμένο Φλάβιο Μπριατόρε

Ο Φλάβιο Μπριατόρε
Ο Φλάβιο Μπριατόρε © 2008 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο εμβληματικός ηγέτης των Benetton και Renault F1 στα χρόνια των τίτλων του Μίκαελ Σουμάχερ και του Φερνάντο Αλόνσο, και πρώην μάνατζερ του Ισπανού, Φλάβιο Μπριατόρε, ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Formula 1 - σε κάποιο διοικητικό πόστο του σπορ.

Ο Φλάβιο Μπριατόρε εκδιώχθηκε από τη Formula 1 το 2009 με πολυετή ποινή αποκλεισμού, λόγω του διαβόητου "crashgate" της Σιγκαπούρης το 2008: ο Ιταλός, μαζί με τον τότε διευθυντή μηχανολογίας της Renault F1 Πατ Σίμοντς, είχαν δώσει την εντολή στον Νέλσον Πικέ Τζούνιορ να προσκρούσει εσκεμμένα στον τοίχο του σιρκουί του ασιατικού λιμανιού.

Με αυτό τον τρόπο, ενορχηστρώνοντας την έξοδο του οχήματος ασφαλείας της σωστή στιγμή, σε απόλυτο συντονισμό με τη στρατηγική του Φερνάντο Αλόνσο, κατάφεραν να "σκηνοθετήσουν" τη νίκη του Ισπανού - που πιθανότατα δεν θα ερχόταν, με βάση την ελλιπή απόδοση του μονοθεσίου σε σχέση με τον συναγωνισμό.

Έκτοτε έχει περάσει πολύς καιρός, το συμβάν έχει ξεχαστεί, και ο 71χρονος πλέον Μπριατόρε φαίνεται πως γίνεται και πάλι δεκτός με ανοικτές αγκάλες από τη Formula 1. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται σε ένα video που δημοσιεύθηκε στο Instagram από τη συνάντηση του Ιταλού με τον συμπατριώτη του και διευθύνοντα σύμβουλο της F1, Στέφανο Ντομενικάλι.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο video ο ίδιος ο Μπριατόρε ποστάρισε το εξής: "Ένα ολοκαίνουριο κεφάλαιο της Formula 1 ξεκινά. Θα σας φέρουμε όλο τον ενθουσιασμό, τη διασκέδαση, την ψυχαγωγία και την ενέργεια που αξίζει αυτό το φανταστικό σπορ".

Ο Ντομενικάλι, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε τη συνεργασία που προφανώς επίκειται να ανακοινωθεί μεταξύ της F1 και του Φλάβιο Μπριατόρε, λέγοντας σε ομιλία του για το σπορ πως σύντομα θα έρθουν "καλά νέα", Ωστόσο, ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ