FORMULA 1

F1 GP Πορτογαλίας: Απάντηση Χάμιλτον στις δεύτερες δοκιμές

Ο Χάμιτλον στα δεύτερα δοκιμαστικά του GP Πορτογαλίας
Ο Χάμιτλον στα δεύτερα δοκιμαστικά του GP Πορτογαλίας DAIMLER AG

Βελτιώνοντας αισθητά τις ρυθμίσεις της Mercedes W12, ο Λιούις Χάμιλτον πέτυχε τον πρώτο χρόνο στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά του GP Πορτογαλίας - αν και αυτός ήταν πιο αργός από τον χρόνο των Μπότας-Φερστάπεν το πρωί.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Λιούις Χάμιλτον πέτυχε τον πρώτο χρόνο της δεύτερης περιόδου περίπου στο ημίωρο της ωριαίας διαδικασίας, φυσικά με τη μαλακή γόμα. Στα επόμενα λεπτά κανείς δεν κατάφερε να τον βελτιώσει με τα ίδια ελαστικά - και έπειτα οι πρωτοπόροι αφοσιώθηκαν στη συλλογή δεδομένων στη συστοιχία γύρων, για τον αγώνα, με τη μέση γόμα.

Ως αποτέλεσμα, ο Φερστάπεν με την αναβαθμισμένη RB16B-Honda έμεινε ενάμισι δέκατο πίσω από τη Mercedes W12 του Χάμιλτον, ενώ ο Βάλτερι Μπότας μαζί με τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari ακολούθησαν πολύ κοντά μεταξύ τους στα 0,35 δευτ.

Με δεδομένο ότι στην πίστα του Πορτιμάο ο αέρας ήταν αρκετά ισχυρός, πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι η Mercedes ήταν ταχύτερη και στις δύο περιόδους δοκιμών - δεδομένης της ευαισθησίας της W12 στον εναλλασσόμενο άνεμο. Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Φερστάπεν σήμερα αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα με την ηλεκτρονική διαχείριση της πέδησης (brake by wire).

Αρκετά βελτιωμένη παρουσιάστηκε και η Alpine F1 καθώς οι Φερνάντο Αλόνσο και Εστεμπάν Οκόν μπήκαν στην εξάδα -σε απόσταση 4 δεκάτων από τον Χάμιλτον και 10 χιλιοστών του δευτερολέπτου μεταξύ τους-, όπως και ο Ντάνειλ Ρικιάρντο που σημείωσε τον όγδοο χρόνο και ήταν σχεδόν 0,35 δευτ. ταχύτερος του ομολόγου του στη McLaren, Λάντο Νόρις.

Και οι δύο περίοδοι της πρώτης μέρας του 3ου φετινού γύρου της Formula 1 κύλησαν χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα - παρά μόνο με μερικές εξόδου στις αμμοπαγίδες. Στη δεύτερη περίοδο τα πιο ουσιαστικά συμβάντα ήταν οι έξοδοι των Νικόλας Λατίφι (Williams) και Νικίτα Μαζέπιν (Haas) στη στροφή 8.

Τα αποτελέσματα των δεύτερων προκριματικών στο GP της Πορτογαλίας
Τα αποτελέσματα των δεύτερων προκριματικών στο GP της Πορτογαλίας FORMULA1 / RESULTS GP PORTUGAL


Photo Credits: Mercedes AMG F1

TAGS FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ