FORMULA 1

GP Γαλλίας: H επιστροφή της Mercedes και του Μπότας

Ο Λιους Χάμιλτον οδηγεί στην πίστα Paul Ricard
Ο Λιους Χάμιλτον οδηγεί στην πίστα Paul Ricard 2021 FRANCOIS MORI / AP PHOTO

Μετά τους δύο αγώνες σε σιρκουί δρόμου, η Mercedes επέστρεψε στη φυσιολογική της απόδοση στην πίστα του Πολ Ρικάρ, καθώς οι Βάλτερι Μπότας και Λιούις Χάμιλτον έκαναν το 1-2 στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Γαλλικού GP.

Η Mercedes κυριαρχεί στη συγκεκριμένη πίστα τα τελευταία χρόνια και αυτό συνεχίστηκε και στις εναρκτήριες δοκιμές του 7ου φετινού GP της Formula 1, στο Πολ Ρικάρ της Νότιας Γαλλίας – καθώς ο Μπότας πάνω από 4 δέκατα ταχύτερος από τη RB16B του Μαξ Φερστάπεν.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Λιούις Χάμιλτον, αήττητος στο Πολ Ρικάρ τα τελευταία χρόνια (με εξαίρεση το 2020, που ματαιώθηκε ο αγώνας λόγω κορονοϊού), αλλά με διαφορά μόλις 1 δεκάτου από τον Ολλανδό μεγάλο του αντίπαλο για το φετινό πρωτάθλημα.

Για τον Μαξ, ωστόσο, οι δοκιμές δεν κύλησαν όπως θα ήθελε, εξαιτίας έντονων προβλημάτων υποστροφής της RB-Honda, καθώς και ενός βίαιου περάσματος από τα κερμπς της στροφής 11 που χάλασε τον ταχύτερό του γύρο με τη μαλακή γόμα - αν και εντέλει η καρό σημαία τον βρήκε με τον ταχύτερο χρόνο με τα σκληρά ελαστικά.

Ο Μπότας, θυμίζουμε, έχει ισχυρό κίνητρο να επανέλθει στις καλές επιδόσεις στον αγώνα της Γαλλίας, δεδομένης της πολύ φτωχής του απόδοσης που τον άφησε στη 12η θέση στο GP του Αζερμπαϊτζάν, και φυσικά δεδομένων των φημώων που βρίθουν στο Πολ Ρικάρ ότι επίκειται η ανακοίνωση της αντικατάστασής του από τον Τζορτζ Ράσελ στη Mercedes το 2022.

Μαζί με τις Mercedes, στις καλές επιδόσεις επέστρεψε -στον αγώνα της πατρίδας της- και η Alpine, καθώς ο Εστεμπάν Οκόν έκανε τον 5ο χρόνο και ο Φερνάντο Αλόνσο τον 7ο, με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο της McLaren ανάμεσά τους. Αν και τα τέσσερα δέκατα διαφοράς από τον ομόλογό του ενδεχομένως να μην έχουν αφήσει τον Αλόνσο ιδιαίτερα ικανοποιημένο.

Η Alpha Tauri, αντίθετα, συνέχισε από εκεί που είχε μείνει στο Μπακού, καθώς οι Πιέρ Γκασλί και Γιούκι Τσουνόντα έδειξαν και πάλι αρκετά ταχείς και μπήκαν στη δεκάδα - και αυτοί έχοντας μια McLaren ανάμεσά τους, του Λάντο Νόρις.

Αυτό σημαίνει ότι η Ferrari, κάτοχος των δύο τελευταίων πολ ποζίσιον σε Μονακό και Μπακού, έμεινε εκτός δεκάδας. Για την ακρίβεια, ο Σαρλ Λεκλέρ έκανε μόλις τον 11ο χρόνο, κάνοντας παράπονα για την ισορροπία και τις ρυθμίσεις της Ferrari SF21, ενώ ο Κάρλος Σάινθ έμεινε 16ος μετά από ένα τετ-α-κε στη στροφή 2 που του κατέστρεψε ένα σετ μαλακής γόμας.

Το συμβάν του Ισπανού της Scuderia ήταν ένα από τα πολλά της πρώτης ωριαίας διαδικασίας στο Πολ Ρικάρ. Στην ίδια στροφή έχασαν τον έλεγχο και οι Γκασλί, Κίμι Ράικονεν, Φερστάπεν, Μπότας, ο Μικ Σουμάχερ έκανε τετ-α-κε και ακούμπησε τον τοίχο της στροφής 3, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ προσέκρουσε με την Astin Martin στις μπαριέρες της στροφής 11.

GP Γαλλίας: H επιστροφή της Mercedes και του Μπότας
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ