FORMULA 1

Formula 1: Υπαινιγμός του Χάμιλτον ότι θέλει να μείνει και μετά το 2023

O Λιούις Χάμιλτον
O Λιούις Χάμιλτον © 2021 SERGEI GRITS/AP IMAGES

Οι συζητήσεις του Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes F1 για επέκταση του συμβολαίου του και πέραν του τέλους του 2023 φαίνεται να έχουν ξεκινήσει, τουλάχιστον άτυπα, και τόσο ο Βρετανός όσο και ο Τότο Βολφ ιπαινίχθησαν ότι ο επτάκις πρωταθλητής έχει αρκετά ακόμα GP μπροστά του.

Στο GP του γαλλικού Πολ Ρικάρ το περασμένο τριήμερο, ο Λιούις Χάμιλτον αγωνίστηκε στο 300ό του αγώνα της Formula 1, και λίγες ώρες αργότερα ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ, δήλωσε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως «μπορούμε να φτάσουμε και τα 400».

Ο Χάμιλτον τον Ιανουάριο θα κλείσει το 38ο έτος της ηλικίας του, και παρότι σε περσινή του συνέντευξη είχε δηλώσει πως δεν θα έβλεπε τον εαυτό του αγωνίζεται ακόμα στη Formula 1 στην ηλικία των 40, διότι «υπάρχουν πολλά ωραία άλλα πράγματα στη ζωή που θα ήθελα να κάνω», τώρα υποστηρίζει ότι έχει αρκετό ακόμα «καύσιμο» για να μείνει στο σπορ και μετά τα 40 του.

Αν κρίνει κανείς από τη φετινή απόδοση του Φερνάντο Αλόνσο, που κλείνει μεθαύριο (Παρασκευή 29/7) τα 41 χρόνια του, η ηλικία δεν δείχνει να είναι εμπόδιο για οδηγούς τέτοιου επιπέδου, και τέτοιας φυσικής κατάστασης. Στα σχεδόν 38 του, ο Χάμιλτον είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία πιλότος της F1 μετά τον Ισπανό, αλλά λέει -και αυτός- ότι απολαμβάνει την οδήγηση στο σπορ περισσότερο από ποτέ.

Μετά το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα με την προβληματική Mercedes W13, τη δεύτερη θέση στο βάθρο του Πολ Ρικάρ, ο Χάμιλτον απάντησε σε ερώτηση αν θα μπορούσε να φτάσει και τα 400 GP: «Αυτοί είναι πολλοί αγώνες! Πρώτα από όλα, θέλω να νιώθω ευγνώμων που έφτασα μέχρις εδώ. Αλλά συνεχίζω να αισθάνομαι φρέσκος, και νιώθω ότι έχω πολύ καύσιμο ακόμα στο ντεπόζιτο.

»Απολαμβάνω αυτό που κάνω. Είμαι πολύ, πολύ περήφανος και απολαμβάνω κάθε ημέρα που φτάνω στην πίστα να δουλεύω μαζί με αυτή την εκπληκτική ομάδα ανθρώπων. Επίσης χαίρομαι πιο πολύ από ποτέ τη συνεργασία μου με το σπορ. Έχουμε ορισμένους σπουδαίους ανθρώπους επικεφαλής και έχουμε υπέροχες συζητήσεις για τις κατευθύνσεις που πρέπει [η F1] να πάρει. Οπότε, το απολαμβάνω περισσότερο από ποτέ», συμπλήρωσε ο Λιούις, αναφερόμενος κυρίως στις δράσεις που έχει αναλάβει μαζί με τη F1 για την εξάλειψη των φυλετικών και κοινωνικών διακρίσεων.

Ο στόχος του απόλυτου ρεκόρ 8 πρωταθλημάτων, που τόσο οριακά και αμφιλεγόμενα έχασε πέρσι στο τελικό GP του Άμπου Ντάμπι, δεν μπορεί να αφήνει τον Χάμιλτον αδιάφορο. Η φετινή του Mercedes W13 δεν είναι ικανή για να τον πετύχει, αλλά η παραμονή του στο σπορ αυξάνει τις ελπίδες του να γίνει ο μόνος οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της ιστορίας.

Το συμβόλαιό του με τη Mercedes F1 λήγει στο τέλος του 2023, αλλά ο Λιούις άφησε να εννοηθεί ότι θα ήθελε να το επεκτείνει: «Φυσικά θέλω να γυρίσω στις νίκες και αυτό θα χρειαστεί χρόνο, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα καθίσουμε κάποια στιγμή [με την ομάδα] και θα συζητήσουμε για το μέλλον. Από την άλλη, ένα θέμα είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί, και ένα άλλο να συνεχίσουμε να κάνουμε την κοινή μας προσπάθεια έξω από το σπορ, και να κάνουμε περισσότερα για αυτήν. Η Mercedes μπορεί πάντα να κάνει περισσότερα και θα τα κάνουμε».

TAGS FORMULA 1 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ