FORMULA 1

Formula 1: To Χόλιγουντ ετοιμάζει ταινία για τον Έντσο Φεράρι

Ο Έντσο Φεράρι το 1983
Ο Έντσο Φεράρι το 1983 ASSOCIATED PRESS

Με τον Άνταμ Ντράιβερ στο ρόλο του Έντσο Φεράρι και συμπρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ, η ταινία για τον εμβληματικό Ιταλό θα παρακολουθεί τη ζωή του τον καιρό της απώλειας του γιού του Ντίνο και της προετοιμασίας του για τον αγώνα Μίλε Μίλια του 1957.

Μετά από έξι χρόνια προσπαθειών, ο σκηνοθέτης Μάικλ Μαν (Heat, Miami Vice) φέρεται πλέον να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο για την παραγωγή της ταινίας που θα έχει στο επίκεντρό της τον Έντσο Φεράρι, μιας από τις πιο εμβληματικές μορφές της ιστορίας της αυτοκίνησης και ιδρυτή της εταιρείας του Μαρανέλο.

Η ταινία θα εκτυλίσσεται το καλοκαίρι του 1957 και θα εστιάσει σε μια από τις πιο σκληρές στιγμές που βίωσε ο Έντσο Φεράρι στη ζωή του, την απώλεια του γιού του Αλφρέντο (Ντίνο) και τη συνεπακόλουθη κρίση στο γάμο του - και ενώ η Ferrari βρισκόταν στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, και ο ίδιος προετοιμαζόταν για τη μεγάλη πρόκληση του δημοφιλούς αγώνα Μίλε Μίλια του '57.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντέλει για τον ρόλο του Ιταλού επιλέχθηκε ο Άνταμ Ντράιβερ, αστέρας του "Πολέμου των Άστρων" - που πρόσφατα είχε ενσαρκώσει και έναν ακόμα διάσημο Ιταλό επιχειρηματία στην ταινία House of Gucci. Για τον ρόλο του Έντσο είχαν ακουστεί στο παρελθόν και οι Χιού Τζάκμαν και Κρίστιαν Μπέιλ.

Συμπατρωταγωνίστρια του Ντράιβερ θα είναι η Πενέλοπε Κρουζ, η οποία θα ενσαρκώσει τη σύζυγο του Έντσο Φεράρι, Λάουρα, ενώ η Σαϊλίν Γούντλει θα υποδυθεί τη γυναίκα με την οποία ο Ιταλός διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις, Λίνα Λάρντι.

Το σενάριο βασίζεται στο βιβλίο «Enzo Ferrari - The Man, the Cars, the Races» που έγραψε ο επί δεκαετίες συντάκτης του αμερικανικού Car and Driver Μπροκ Γιέιτς. Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν αυτή την Άνοιξη, στην επαρχία της Εμίλια Ρομάνια και φυσικά στο Μόντενα και το Μαρανέλο.

Ο Έντσο Φεράρι και ο Αμερικανός ηθοποιός Άνταμ Ντράιβερ:

Ο Έντσο Φεράρι στην Τοσκάνη της Ιταλίας
Ο Έντσο Φεράρι στην Τοσκάνη της Ιταλίας AP
Ο ηθοποιός Άνταμ Ντράιβερ
Ο ηθοποιός Άνταμ Ντράιβερ JORDAN STRAUSS/INVISION/AP


TAGS FORMULA 1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ