FORMULA 1

Formula 1: Σε ποιο GP ελπίζει για νίκη η Mercedes

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the first free practice at the Monza racetrack, in Monza, Italy, Friday, Sept. 9, 2022. The Formula one race will be held on Sunday. (AP Photo/Antonio Calanni)
Lewis Hamilton, Mercedes F1 AP

Ακόμη ελπίζουν σε μια νίκη για φέτος στην ομάδα της Mercedes F1, αν και η W13 δείχνει πως έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να γίνει ανταγωνιστική.

Η φετινή χρονιά είναι σκέτος εφιάλτης για τη Mercedes στη Formula 1. Μετά από 8 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας, φέτος πασχίζουν να τερματίσουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών και μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει ούτε μία νίκη, με το καλύτερο αποτέλεσμα της ομάδας να είναι το 2-3 στους αγώνες σε Γαλλία και Ουγγαρία.

Παρότι απομένουν 6 Γκραν Πρι μέχρι το τέλος της σεζόν, οι ελπίδες για τους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ να δουν πρώτοι την καρό σημαία είναι ελάχιστες. Ωστόσο, αν υπάρχει κάποιος αγώνας που δίνει ελπίδες στην ομάδα για νίκη, αυτός είναι στις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε ο Ράσελ: "Δεν είμαι σίγουρος για το ποια είναι η πίστα που θα μας βολέψει. Καμία δεν ξεχωρίζει στο μυαλό μου για να πω την αλήθεια. Η Σιγκαπούρη θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας, αλλά διαχρονικά είναι ένα σιρκουί που δυσκολεύει τη Mercedes. Ξέρουμε ότι φέτος σε σιρκουί πόλης δεν τα έχουμε πάει καλά. Θα έλεγα μάλλον το Όστιν στις ΗΠΑ. Θα έλεγα πως η πίστα του Όστιν θα μας βολέψει περισσότερο", απάντησε ο Βρετανός πιλότος σε σχετική ερώτηση.

Τα μεγαλύτερα ατού της Mercedes φέτος είναι η σταθερότητα και η αξιοπιστία. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία βρίσκεται μόλις 35 βαθμούς πίσω από την Ferrari στη βαθμολογία κατασκευαστών διεκδικώντας τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

TAGS FORMULA 1 MERCEDES F1 ΤΖΟΡΤΖ ΡΑΣΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ