FORMULA 1

Formula 1, Σαουδική Αραβία: Δεν τιμωρήθηκε με ποινή θέσεων ο Χάμιλτον, "συγγνώμη, λάθος" από την FIA

Formula 1, Σαουδική Αραβία: Δεν τιμωρήθηκε με ποινή θέσεων ο Χάμιλτον, "συγγνώμη, λάθος" από την FIA
2021 AP PHOTO/LUCA BRUNO

"Καθαρός" ο Λούις Χάμιλτον μετά από την απολογία του στους αγωνοδίκες του Grand Prix της Τζέντα. Δεν τιμωρήθηκε με ποινή θέσεων, με αποτέλεσμα η μάχη με τον Μαξ Φερστάπεν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών να παίρνει φωτιά.

Ευχάριστα νέα για την Mercedes, δυσάρεστα για την Red Bull μετά από την απολογία του Λούις Χάμιλτον στους αγωνοδίκες του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας το απόγευμα του Σαββάτου (4/12).

Ο Βρετανός κλήθηκε για διπλή παράβαση, επειδή δεν σεβάστηκε καθεστώς κίτρινης σημαίας και επειδή παρακώλυσε τον Πιερ Γκασλί και τον Νικίτα Μαζέπιν, ωστόσο η απολογία του φαίνεται πως ήταν... τυπική καθώς η FIA ανακοίνωσε πως "οι κίτρινες σημαίες άναψαν κατά λάθος και για διάστημα μικρότερο του δευτερολέπτου" για την πρώτη υπόθεση πριν τον τιμωρήσει με 25 χιλιάδες ευρώ για την δεύτερη. Στην επόμενη τιμωρία του, θα έχει και ποινή 10 θέσεων.

Θυμίζουμε ότι στο προηγούμενο τριήμερο, στο Κατάρ, ο Μαξ Φερστάπεν είχε τιμωρηθεί με ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση επειδή δεν σεβάστηκε καθεστώς κίτρινης σημαίας, στις κατατακτήριες όμως και όχι στο FP3 όπως συνέβη με τον Χάμιλτον, υπόθεση που τελικά γκρεμίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

Ανεξάρτητα από όσα θα γίνουν στις κατατακτήριες (19:00 ώρα Ελλάδας), ο Φερστάπεν μπορεί να κατακτήσει αύριο το πρωτάθλημα οδηγών αν:

* Τερματίσει 1ος με τον ταχύτερο γύρο και ο Χάμιλτον 6ος ή πιο χαμηλά

* Τερματίσει 1ος και ο Χάμιλτον 7ος ή πιο χαμηλά

* Τερματίσει 2ος με τον ταχύτερο γύρο και ο Χάμιλτον 10ος ή πιο χαμηλά

* Τερματίσει 2ος και ο Χάμιλτον 11ος ή πιο χαμηλά

Για την ιστορία, ο Χάμιλτον ταξίδεψε στην Τζέντα έχοντας κερδίσει τους προηγούμενους δύο αγώνες στο Σάο Πάολο και στην Ντόχα, με τον Φερστάπεν να τον ακολουθεί και στους δύο αγώνες. Ο Ολλανδός έχει εννέα νίκες φέτος και ο Βρετανός επτά.

TAGS FORMULA 1 RED BULL MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ