FORMULA 1

Formula 1, GP Μονακό: Ο Σαρλ Λεκλέρ ένιωθε σαν στο σπίτι του και στις δεύτερες δοκιμές

Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco steers his car during the second free practice at the Monaco racetrack, in Monaco, Friday, May 27, 2022. The Formula one race will be held on Sunday. (AP Photo/Daniel Cole)
Ο Σαρλ Λεκλέρ στο GP του Μονακό AP

Η εντός έδρας κυριαρχία του Μονεγάσκου συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμαστικών στο GP του Μονακό.

Με καλύτερο χρόνο 1:12.656, ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν ο κυρίαρχος του γκριντ και στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά, φορώντας στην Ferrari του αυτή την φορά τα μαλακά ελαστικά της Pirelli.

Πίσω του και σε απόσταση μόλις 44 χιλιοστά του δευτερολέπτου ήταν ο ομόσταυλός του. Ο Κάρλος Σάινθ ολοκλήρωσε την πρωτοκαθεδρία της Ferrari, αφήνοντας τον τρίτο χρόνο στον Σέρτζιο Πέρεζ που ήταν και πάλι ταχύτερος του Μαξ Φερστάπεν.

Ο Μεξικανός ήταν λιγότερο από τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου αργότερος, αλλά ταχύτερος από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή F1 κατά 68 χιλιοστά.

Ο πέμπτος χρόνος ανήκει στον Λάντο Νόρις που χρύσωσε κάπως το χάπι του ατυχήματος του Ντάνιελ Ρικιάρντο. Η εβδομάδα αυτή δείχνει σκέτη διαβολοβδομάδα για τον Αυστραλό, ο οποίος στην πρώτη του προσπάθεια για χρόνο, στο κομμάτι της πισίνας, έχασε το πίσω μέρος της McLaren και χτύπησε στις μπαριέρες, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να σηκώσουν κόκκινες σημαίες και να διακόψουν προσωρινά το FP2.

Ένα δέκατο πιο πίσω ήταν ο Τζορτζ Ράσελ με ένα μονοθέσιο το οποίο ο Τότο Βολφ είχε περιγράψει ως "ακατευθυνόμενο" μετά το FP1! Πολύ πιο άσχημα πήγε το FP2 για τον Λιούις Χάμιλτον, που έκανε με την Mercedes του τον 12ο χρόνο, 1,611 δευτερόλεπτα πίσω από τον Λεκλέρ.

Ο Πιέρ Γκασλί έδειξε για μια ακόμη φορά μια πολύ καλή εικόνα με την AlphaTauri κάνοντας τον 7ο χρόνο, μπροστά από την Alpine του Φερνάντο Αλόνσο και την Aston Martin του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Φέτελ είχε επίσης μία πολύ τρομακτική στιγμή στις στροφές της πισίνας, ωστόσο ο Γερμανός κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο και να αποφύγει τις μπαριέρες.

Την πρώτη δεκάδα έκλεσε Ο Γιούκι Τσουνόντα, έχοντας ανάμεσα την έτερη Alpha Tauri και τον Χάμιλτον τη Haas του Κέβιν Μάγκνουσεν.

Τα επόμενα ελεύθερα δοκιμαστικά είναι προγραμματισμένα για αύριο Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Formula 1, GP Μονακό: Ο Σαρλ Λεκλέρ ένιωθε σαν στο σπίτι του και στις δεύτερες δοκιμές
GP Μονακό, Αποτελέσματα FP2 FORMULA1.COM/INSTAGRAM
TAGS FORMULA 1 GP ΜΟΝΑΚΟ ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ