FORMULA 1

Formula 1: O Σάινθ ταχύτερος στο 1-2 της Ferrari στις δεύτερες δοκιμές της Σιγκαπούρης

Ferrari driver Carlos Sainz of Spain drives during practice session of the Singapore Formula One Grand Prix, at the Marina Bay City Circuit in Singapore, Friday, Sept. 30, 2022. (AP Photo/Vincent Thian)
Ferrari driver Carlos Sainz of Spain drives during practice session of the Singapore Formula One Grand Prix, at the Marina Bay City Circuit in Singapore, Friday, Sept. 30, 2022. (AP Photo/Vincent Thian) AP

Με δύο δέκατα διαφορά μεταξύ τους οι Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ ηγήθηκαν για τη Scuderia στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Σιγκαπούρης - αλλά ο Λεκλέρ αντιμετώπισε προβλήματα, όπως και ο Μαξ Φερστάπεν που έμεινε τριάμισι δέκατα μακριά στην 4η θέση.

Μετά τον πρώτο χρόνο του Λιούις Χάμιλτον στην εναρκτήρια περίοδο δοκιμών του 17ου φετινού γύρου της Formula 1, αυτή τη φορά η Mercedes βρέθηκε στην τρίτη θέση με τον Τζορτζ Ράσελ -που ήταν 15 χιλιοστά ταχύτερος του Φερστάπεν- και στην πέμπτη με τον Λιούις Χάμιλτον, που ήταν ακόμη δυόμισι δέκατα μακριά.

Με χρόνο 1:43.237 ο Σάινθ ήταν ταχύτερος και με τη μέση γόμα, περίπου στο ημίωρο, αλλά ο Μαξ Φερστάπεν βρισκόταν στο γκαράζ έχοντας βγει στην ποίστα μόλις για τρεις γύρους. Η RBR δούλευε πυρετωδώς στην RB18 τόσο του Ολλανδού όσο και σε εκείνη του Σέρτζιο Πέρεζ.

Τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα για τον Λεκλέρ, που παρέμενε στο γκαράζ της Scuderia καθώς οι μηχανικοί εργάζονταν στο δάπεδο της F1-75. Ο Πέρεζ ήταν ο πρώτος από τους τρεις που βγήκε στην πίστα, με τη μαλακή γόμα για την προσομοίωση των δοκιμών κατάταξης, αλλά ένα εκτενές γλίστρημα στη γρήγορη δεξιά στροφή 11 του κατέστρεψε το γύρο - και τα ελαστικά.

Στην ίδια στροφή, λίγο νωρίτερα, είχε έξοδο και ο Ράσελ - που κατάφερε να ακινητοποιήσει τη Mercedes W13 πριν προσκρούσει στις μπαριέρες, και να συνεχίσει. Στο μεταξύ, ο Σάινθ με τη μαλακή γόμα κατέβασε τον πρώτο χρόνο στο 1:42.751 -παρότι ακούμπησε τον τοίχο στην έξοδο της στροφής 19- και λίγο αργότερα μπήκε και ο Λεκλέρ.

Formula 1: O Σάινθ ταχύτερος στο 1-2 της Ferrari στις δεύτερες δοκιμές της Σιγκαπούρης

Ο Μονεγάκος έκανε προσομοίωση αγώνα με τη μέση γόμα, σε εκείνο το σημείο, την ώρα που ο Σάινθ συνέχισε με ένα νέο φρέσκο σετ μαλακής γόμας για να κατεβάσει τον πρώτο χρόνο κατά ακόμη δύο δέκατα, στο τελικό 1:42.587. Ο Λεκλέρ ήταν τρία δέκατα πίσω του με τη χρησιμοποιημένη μέση γόμα, καθώς οι δύο Ferrari έδειξαν να έχουν αρκετά καλό ρυθμό αγώνα στις συστοιχίες γύρων.

Ο Μονεγάσκος ήταν με τη μέση γόμα ταχύτερος από τις δύο Mercedes με τη μαλακή, ενώ ο Πέρεζ επέστρεψε στην πίστα ξανά με τη μαλακή γόμα – όμως έχασε τόσο χρόνο στο μεσαίο τμήμα της πίστας που αποφάσισε να διακόψει το γύρο του και να επιστρέψει στα πιτς, μένοντας 1,3 δευτερόλεπτα μακριά από τον Σάινθ.

Ο Φερστάπεν, στο μεταξύ, κατάφερε να μπει επιτέλους στην πίστα, και ξεκίνησε να συγκεντρώνει δεδομένα με τη μέση και τη σκληρή γόμα. Με όλον το χαμένο χρόνο στο γκαράζ δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του ενόψει του αγώνα, κι έτσι στο τέλος βγήκε στην πίστα -όπως και οι Λεκλέρ και Πέρεζ- με τη μαλακή γόμα για την προσομοίωση των δοκιμών κατάταξης.

Στο πρώτο τμήμα της πίστας τόσο ο Φερστάπεν όσο και ο Λεκλέρ ήταν 2 δέκατα ταχύτεροι από τον Σάινθ, αλλά δεν τα κατάφεραν το ίδιο καλά και στα δύο επόμενα. Έτσι, έμειναν με τον 4ο και το 2ο χρόνο αντίστοιχα. Με την απουσία του Πέρεζ από την εξάδα, σε αυτή μπήκε ο Οκόν με την Alpine, με τους Βάλτερι Μπότας και Φερνάντο Αλόνσο πίσω του μέσα σε διαφορά ενός δεκάτου.

Τέλος, το μεγαλύτερο απρόοπτο αυτής της περιόδου είχε ο Πιέρ Γκασλί και η Alpha Tauri. Ο Γάλλος βρισκόταν στο κόκπιτ στα πιτς όταν ξεπήδησαν φλόγες από τον αεραγωγό πάνω από το κράνος του. Ο Γκασλί βγήκε βιαστικά από το μονοθέσιο, καθώς οι μηχανικοί έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά - χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός.

TAGS FORMULA 1 GP ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ