FORMULA 1

Formula 1: Ο Σάινθ εξέπληξε και τον εαυτό του με την pole position στη Βρετανία

Ο Κάρλος Σάινθ πανηγυρίζει την pole position του στο Σίλβερστοουν
Ο Κάρλος Σάινθ πανηγυρίζει την pole position του στο Σίλβερστοουν 2022 AP PHOTO/MATT DUNHAM, POOL

Ο Κάρλος Σάινθ παραδέχθηκε ότι ο τελευταίος γύρος στη βροχή του Σίλβερστοουν που του χάρισε την πρώτη pole position της καριέρας του "δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο" και δήλωσε αισιόδοξος για την απόδοση της Ferrari στο GP Βρετανίας της Κυριακής (3/7).

Ο Ισπανός οδηγός της Scuderia, Κάρλος Σάινθ, είπε ότι θεωρούσε ότι δεν είχε βελτιώσει καν τον προηγούμενό του γύρο με τον τελευταίο του στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών του GP Βρετανίας, 10ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, συνεπώς η είδηση ότι κέρδισε την πρώτη του pole position του ήταν στο τέλος εντελώς απρόσμενη.

Παρότι οι Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ ακολούθησαν μετά από εκείνον στην άσφαλτο του Σίλβερστοουν που στέγνωνε διαρκώς στην αγωνιστική της γραμμή, κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να καταρρίψει τον χρόνο του Κάρλος - που ήταν 72 χιλιοστά ταχύτερος από την τελευταία προσπάθεια του μέχρι τότε κυρίαρχου Φερστάπεν.

"Ήταν καλός γύρος, αλλά πάσχιζα με τα στάσιμα νερά ακόμα και στην ιδανική γραμμή με τα ενδιάμεσα βρόχινα ελαστικά, που ήταν δύσκολο να τα κρατήσεις στη σωστή θερμοκρασία σε αυτές τις συνθήκες", είπε ο Ισπανός.

Και συνέχισε: "Στο τέλος έκανα έναν γύρο που δεν πίστευα ότι ήταν και τίποτα ιδιαίτερο για να βρίσκεται στον πίνακα με τους χρόνους, αλλά τελικά ήταν ο χρόνος της pole positiion και αυτό με εξέπληξε λίγο".

Ο 27χρονος Ισπανός, παρόλα αυτά, πέτυχε τον στόχο της πρώτης pole position της καριέρας του και πλέον απομένει ο αμέσως πιο σημαντικός: της πρώτης του νίκης στη Formula 1. Κι όπως λέει, αυτός μπορεί να επιτευχθεί στο αυριανό GP Βρετανίας: "Έτσι νομίζω. Είχαμε την ταχύτητα όλο το τριήμερο, εκτός από τις τρίτες ελεύθερες δοκιμές που αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα. Όμως, τα επιλύσαμε για τις δοκιμές κατάταξης.

Κι αν λάβουμε ως δεδομένο το ρυθμό μας στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, τότε λογικά θα βρισκόμαστε σε καλή θέση για να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε [την πρώτη θέση] στον αγώνα. Είμαι βέβαιος ότι ο Μαξ και ο Σαρλ θα ασκήσουν πολλή πίεση, αλλά φυσικά θα προσπαθήσω για το καλύτερο που μπορώ".

Αντίστοιχα, ο Σαρλ Λεκλέρ -που είχε τετ-α-κε στον τελευταίο γύρο του- πιστεύει πως "η 3η θέση παραμένει μια καλή θέση για να εκκινήσουμε, και ελπίζω πως αν τα κάνουμε όλα σωστά μπορούμε να κάνουμε την αντεπίθεσή μας. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα κάνουν ένα ή δύο πιτ-στοπς, κι ελπίζω εμείς να κάνουμε τη σωστή επιλογή για να επιστρέψουμε εκεί που θέλουμε".

TAGS FORMULA 1 F1 ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ FERRARI GP ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ