FERRARI

Formula 1: Ο Μπινότο δεν βλέπει λόγους για αλλαγές στη Scuderia

Ο διευθυντής της Φερράρι Ματία Μπινότο
Ο διευθυντής της Φερράρι Ματία Μπινότο CREDIT: @SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Μετά το GP Ουγγαρίας η διοίκηση της Scuderia Ferrari και ειδικά ο διευθυντής της Ματία Μπινότο έχουν βρεθεί "στο μάτι του κυκλώνα" για τις στρατηγικές επιλογές που στοίχισαν τη νίκη στη Βουδαπέστη, αλλά δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι γίνει η όποια αλλαγή στο Μαρανέλο μέσα στον Αύγουστο.

Με μια ιδιαίτερα καυστική του δήλωση, ο Ραλφ Σουμάχερ -αδελφός του Μίκαελ, θείος του Μικ και πρώην οδηγός της Williams και της Toyota στη Formula 1- κατηγόρησε ευθέως τον Μπινότο για την πληθώρα λαθών που έχουν στοιχίσει πολλές νίκες στη Scuderia φέτος, και έφτασε να πει ότι ο Ιταλός ενδέχεται να χάσει τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας μέσα στον Αύγουστο.

Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες από το Μαρανέλο. Ο Μπινότο, άλλωστε, είναι ο άνθρωπος που κατάφερε όχι μόνο να καθοδηγήσει την ιταλική ομάδα στη δημιουργία ενός μονοθεσίου ικανού για νίκες και για διεκδίκηση των πρωταθλημάτων μετά από 14 χρόνια, αλλά και να αλλάξει όλο τον τρόπο λειτουργίας και φιλοσοφίας εργασίας της Scuderia.

Και ο ίδιος ο Μπινότο, στήριξε όλους τους εργαζόμενους της ομάδας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους στο Μαρανέλο, λέγοντας ότι "δεν υπάρχει τίποτα που να πρέπει να αλλάξει" στην ομάδα μέσα στις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου.

Ο διευθυντής της Φερράρι Ματία Μπινότο
Ο διευθυντής της Φερράρι Ματία Μπινότο CREDIT: @SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE


Αυτό δεν πρέπει να διαβαστεί σαν άγνοια του Ιταλού για τα προφανή προβλήματα και δυσλειτουργίες της Ferrari F1, που προφανώς έχουν κοστίσει αρκετές νίκες παρότι η Ferrari F1-75 είναι συνήθως το ταχύτερο μονοθέσιο των φετινών GP, αλλά σαν μια κίνηση στήριξης των μελών της ομάδας.

Μετά το μέγα στρατηγικό λάθος του Μονακό, το νέο σφάλμα της ομάδας στον τρόπο που διαχειρίστηκε το GP Ουγγαρίας προκάλεσε ακόμα χειρότερο κατακλυσμό επικριτικών σχολίων για τη Scuderia, αλλά ο Μπινότο προσπάθησε να διατηρήσει την ηρεμία στο Μαρανέλο.

"Δεν είναι θέμα κακής τύχης, και δεν υπάρχει επίσης τίποτα που να χρειάζεται να αλλάξουμε", τόνισε ο Ιταλός. "Είναι πάντοτε θέμα συνεχιζόμενης εκμάθησης και χτισίματος - χτισίματος εμπειρίας, χτισίματος δεξιοτήτων. Το σημερινό [της Κυριακής] είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε για να καταλάβουμε γιατί συνέβη. Αλλά αν δούμε την ισορροπία του πρώτου μισού της χρονιάς, δεν υπάρχει λόγος να προβούμε σε καμία αλλαγή.

Ο Μπινότο τη Φεράρι στο γκραν πρι της Ουγγαρίας | 30 Ιουλίου 2022
Ο Μπινότο τη Φεράρι στο γκραν πρι της Ουγγαρίας | 30 Ιουλίου 2022 CREDIT: @SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Νομίζω ότι πρέπει απλώς να επιλύσουμε ό,τι πήγε στραβά σήμερα [την Κυριακή], πρέπει να καταλάβουμε, να βρούμε λύσεις, και να ξαναγίνουμε ανταγωνιστικοί όπως στους 12 αγώνες που προηγήθηκαν [της Ουγγαρίας]. Και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να μην ξανασυμβεί στον επόμενο αγώνα", συμπλήρωσε ο διευθυντής της Scuderia.

Μιλώντας για τον Λεκλέρ, που εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα μπορούσε να είχε κερδίσει στην Ουγγαρία αν παρέμενε με τη μέγη γόμα στο μέσον του αγώνα και έβαζε στο τέλος της μαλακή (αντί της σκληρής, που απέτυχε παταγωδώς), ο Μπινότο είπε: "Πρέπει να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει, και να επιστρέψει ακόμα πιο διψασμένος μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Ως ηγέτης που είναι, είναι άνθρωπος-κλειδί για να συνεχιστεί το χτίσιμο τόσο της ομάδας όσο και του εαυτού του, βήμα-βήμα, και να βλέπει κάθε αγώνα σαν μια καινούρια ευκαιρία να κερδίσει.

Κερδίζουμε και χάνουμε μαζί. Αυτός ο αγώνας δεν ήταν σπουδαίος, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη δυναμική. Πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τους λόγους για το σημερινό αγώνα, να τους διευθετήσουμε, και να επιστρέψουμε ακόμα πιο δυνατοί".

TAGS FERRARI F1 FORMULA 1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ