FORMULA 1

Formula 1: O Μάικλ Μάσι μπορεί να γυρίσει στη F1, λέει ο πρόεδρος της FIA

Ο Μοχάμεντ μπεν Σουλαγιέμ
Ο Μοχάμεντ μπεν Σουλαγιέμ 2020 HAMAD MOHAMMED, POOL VIA AP

Η «πέτρα του σκανδάλου» του δραματικού φινάλε του πρωταθλήματος του 2021 στο GP του Άμπου Ντάμπι, ο αγωνιστικός διευθυντής της FIA Μάικλ Μάσι, «είναι εδώ και μπορεί να τον χρησιμοποιήσουμε» είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοχάμεντ μπεν Σουλαγέμ.

Μετά τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις του Μάικλ Μάσι τον περασμένο Δεκέμβριο στο Άμπου Ντάμπι, που στέρησαν το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021 από τον Λιούις Χάμιλτον και το χάρισαν στον Μαξ Φερστάπεν, λίγο πριν ξεκινήσει η φετινή σεζόν ο Αυστραλός έχασε τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή των GP στο πλαίσιο της εσωτερικής αναδιάρθρωσης της FIA.

Η απόφαση έγινε δεκτή με ικανοποίηση από αρκετές ομάδες του σπορ, και κυρίως από τη Mercedes F1. Με την ανακοίνωσή της, τότε, η FIA στήριξε τον Μάσι λέγοντας ότι έκανε ένα «ανθρώπινο λάθος» και ότι έδρασε «καλή τη πίστει», και ανέφερε ότι απλώς μετέθεσε τον Αυστραλό σε άλλο πόστο της Ομοσπονδίας.

Τώρα, και ενώ εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια μιας υποβόσκουσας διαμάχης του νέου προέδρου της FIA με τη F1 και τις ομάδες, ο Μοχάμεντ μπεν Σουλαγέμ λέει ότι ο Μάσι ποτέ δεν απολύθηκε - και συνεχίζει, μιλώντας στην αγγλική Daily Mail: «Είχε υπερβολικό φόρτο εργασίας - του επικεφαλής ασφάλειας όπως και του αγωνιστικού διευθυντή. Έκανε ένα λάθος. Δεν είπαμε ποτέ ότι αυτό ήταν το τέλος του Μάσι στη FIA».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνέχισε: «Του μίλησα πριν από δύο ημέρες. Δεν έχω κανένα προσωπικό θέμα. Δεν μισώ κανέναν. Ο Μάικλ είναι εδώ και μπορεί να τον χρησιμοποιήσουμε. Ποτέ δεν είπα ότι απαλλαχθήκαμε από αυτόν. Είπα ότι μπορεί να τον χρησιμοποιήσουμε. Μπορεί να είναι σε ευνοϊκή θέση για να αξιοποιηθεί. Είμαστε ανοιχτοί στα πάντα.

Και παρότι φέραμε δύο νέους αγωνιστικούς διευθυντές, δεν θα έλεγα ότι τα έχουμε λύσει όλα τέλεια ακόμη. Αυτή η έλλειψη ανθρώπων στη FIA πρέπει να τακτοποιηθεί. Θα ήθελα να είχαμε κατ' ελάχιστον τρεις αγωνιστικούς διευθυντές, ιδανικά από το ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς», κατέληξε ο Μπεν Σουλαγέμ.

TAGS FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ