ALPINE

Formula 1: Ο Εστεμπάν Οκόν στην Alpine έως το 2024

Ο Εστεμπάν Οκόν με το μονοθέσιο της Alpine
Ο Εστεμπάν Οκόν με το μονοθέσιο της Alpine

Μια σειρά από εντυπωσιακές εμφανίσεις στα φετινά GP της Fomrula 1, καθώς και η ταχύτητά του σε σχέση με τον Αλόνσο, κράτησαν τον Εστεμπάν Οκόν στην ομάδα της πατρίδας του για τα τουλάχιστον τρία προσεχή χρόνια - όπως ανακοίνωσε η Alpine.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του Οκόν με την Alpine έγινε τις παραμονές του Γαλλικού GP, 7ου φετινού γύρου της Formula 1, που επιστρέφει στο Πολ Ρικάρ της Νότιας Γαλλίας μετά από δύο χρόνια - καθώς πέρσι ο αγώνας ματαιώθηκε λόγω κορονοϊού.

Ο "τρικολόρ" συνδυασμός αυτοκινήτου, οδηγού και κινητήρα (Renault) μοιάζει ιδανικός για τους Γάλλους, αλλά ίσως να φανερώνει και ότι ο Οκόν κερδίζει έδαφος σε σχέση με τον Φερνάντο Αλόνσο. Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Alpine, ο Γάλλος "είναι ένας αστέρας του μέλλοντος και η νέα συμφωνία μαζί του αποδεικνύει την πίστη της ομάδας στο μακροχρόνιο πλάνο της κατάκτησης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος".

"Προχωράμε καλά μαζί από τότε που ήρθα στην ομάδα και είναι φανταστικό το ότι εξασφάλισα το μέλλον μου με την Alpine", είπε ο Οκόν.

Ο Εστεμπάν Οκόν με το μονοθέσιο της Alpine
Ο Εστεμπάν Οκόν με το μονοθέσιο της Alpine

"Μας περιμένουν μεγάλες προκλήσεις, ειδικά με τους νέους κανονισμούς του 2022. Σκέφτομαι συχνά το περσινό GP του Σακίρ (σ.σ.: όπου ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο) και μου δίνει κίνητρο να δημιουργώ ξεχωριστές στιγμές σαν αυτή".

Ο Εστεμπάν Οκόν έγινε μέρος της ομάδας του Ένστοουν το 2020, τότε που αυτή λεγόταν Renault, αλλά αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα με την προσαρμογή στο πρωτόγνωρο για εκείνον μονοθέσιο - όπως συμβαίνει φέτος και με τον Αλόνσο.

Ωστόσο, φέτος ο Οκόν δείχνει να έχει λύσει τα προβλήματά του, και έχει ήδη κερδίσει τον Αλόνσο 4 φορές στις 6 μέχρι στιγμής φετινές δοκιμές κατάταξης.

Ο Οκόν άνηκε στην ακαδημία νέων οδηγών της Mercedes, και έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στη F3 και στο GP3. Η ομάδα του Μπράκλεϊ δεν είχε εργοστασιακό κόκπιτ να του προσφέρει, κι έτσι ο Οκόν βρέθηκε στη Force India για την πρώτη του πλήρη χρονιά στη F1.

Ο Εστεμπάν Οκόν με το μονοθέσιο της Alpine
Ο Εστεμπάν Οκόν με το μονοθέσιο της Alpine


Παρά την ταχύτητά του, όμως, αντικαταστάθηκε στην ομάδα από τον Λανς Στρολ, και πέρασε ένα χρόνο εκτός F1 πριν γυρίσει, με τη Renault, το 2020.

Έτσι, επέλεξε ο ίδιος να αποδεσμεύσει το μέλλον του από την πρωταθλήτρια, και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpine, Λορέν Ροσί, ο Οκόν «έχτισε την αυτοπεποίθησή του για να φέρνει σταθερά κορυφαία αποτελέσματα, και είναι ένα κορυφαίο μέλος της ομάδας τώρα, εμπρός στην πρόκληση των νέων κανονισμών».

TAGS ALPINE FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ