FORMULA 1

Formula 1: Ο Χάμιλτον θέλει να μείνει και το 2022

Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγυρίζει τη νίκη στο Μπαχρέιν στον πρώτο αγώνα της Formula 1.
Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγυρίζει τη νίκη στο Μπαχρέιν © 2021 LARS BARON/ASSOCIATED PRESS

Είτε κατακτήσει φέτος το όγδοό του παγκόσμιο πρωτάθλημα είτε όχι, ο Λιούις Χάμιλτον ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να παραμείνει στη Formula 1 και μετά το 2021.

Η φημολογία αποχώρησής του μετά το τέλος της φετινής σεζόν ξεκίνησε από την καθυστερημένη του υπογραφή στο φετινό του -μονοετές, μάλιστα- συμβόλαιο με τη Mercedes, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά και από τις φήμες ότι η ομάδα του Μπράκλεϊ εξετάζει το ενδεχόμενο να οικοδομήσει το μέλλον της πάνω στον -κατά 9 χρόνια νεότερο- Μαξ Φερστάπεν.

Όμως, πρόσφατα η Mercedes εξέφρασε την επιθυμία να ανανεώσει πολύ νωρίτερα -από το καλοκαίρι, κιόλας- φέτος το συμβόλαιό της με τον Λιούις, και τώρα ο 36χρονος Βρετανός έκανε σαφές ότι επιθυμία του είναι να παραμείνει στη F1 και πέραν του 2021.

Ο Χάμιλτον δήλωσε, στην ιταλική "Gazzetta dello Sport": "Ήθελα συμβόλαιο ενός έτους γιατί είπα στον [διευθυντή της Mercedes AMG F1] Τότο Βολφ ότι ήταν απαραίτητο να ξεκινούσαμε τις συζητήσεις μας πολύ νωρίτερα από τον Ιανουάριο.

Η κατάστασή μου δεν εξαρτάται από την κατάκτηση ή όχι του φετινού πρωταθλήματος. Είμαι ολοκληρωτικά αφοσιωμένος σε αυτό το σπορ και λατρεύω αυτό που κάνω. Έχουμε μια αληθινή μάχη μπροστά μας φέτος, αλλά πάντοτε μου άρεσε αυτό".

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής συνέχισε: "Προσωπικά, δεν σκέφτομαι να σταματήσω, αλλά ποιος ξέρει; Μπορεί να συνεχίσω να εργάζομαι στη F1 μόλις τελειώσει η αγωνιστική μου καριέρα, αλλά προς το παρόν είναι δύσκολο για μένα να φανταστώ ότι δεν θα μπαίνω στο αυτοκίνητο και δεν θα αγωνίζομαι".

Σε σχέση με την πολυάσχολη ζωή με την οποία συνδυάζει τις υποχρεώσεις του στη Formula 1, ο Λιούις τόνισε στο Sky Italia: "Δεν είναι ποτέ καλό όταν λένε πως είχες έναν κακό αγώνα επειδή αποσπάστηκε η προσοχή σου με όλα τα υπόλοιπα. Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για σου επιτίθενται.

Θυμάμαι κάποτε που πήρα το αεροπλάνο αμέσως μετά από μια επίδειξη μόδας στη Νέα Υόρκη και πήγα κατ’ ευθείαν στην πίστα. Ακόμα και ο Νίκι Λάουντα μου είχε πει τότε πως ‘δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο’. Μετά έκανα το γύρο μου στις κατατακτήριες δοκιμές, και όλοι είπαν ‘α, μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο’. Είναι στο δικό μου χέρι να καθορίσω τα όρια, μέχρι που μπορώ να φτάσω", κατέληξε.

Photo credits: © 2021 Lars Baron/Associated Press

TAGS FORMULA 1 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ