GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Formula 1: Ο Χάμιλτον ονειρεύεται νίκη στην Αυστραλία μετά την απρόσμενη άνοδο της Μercedes

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain in the pit during the third free practice ahead of the Formula One Grand Prix at the Jeddah corniche circuit in Jeddah, Saudi Arabia, Saturday, March 18, 2023. (AP Photo/Luca Bruno)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain in the pit during the third free practice ahead of the Formula One Grand Prix at the Jeddah corniche circuit in Jeddah, Saudi Arabia, Saturday, March 18, 2023. (AP Photo/Luca Bruno) 2023 LUCA BRUNO /AP IMAGES

Στόχος του Λιούις Χάμιλτον είναι «να ανέβουμε στην πρώτη θέση» στο GP Αυστραλίας, μετά την αναπάντεχα ανταγωνιστική εμφάνιση της Mercedes W14 στις δοκιμές κατάταξης της Μελβούρνης και την 3η θέση του στην εκκίνηση, πίσω από τους Μαξ Φερστάπεν και Τζορτζ Ράσελ.

Στην πρώτη προσπάθεια των οδηγών στο Q3 των δοκιμών κατάταξης του GP Αυστραλίας, 3ου φετινού γύρου της Formula 1, ο Λιούις Χάμιλτον έκανε έναν εκπληκτικό γύρο για να ανέβει στα χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν.

Όμως, λίγος χρόνος που έχασε στο ξεκίνημα του γύρου της δεύτερης προσπάθειάς του τον άφησε λίγο πίσω από τον ομόλογό του Τζορτζ Ράσελ με την έτερη Mercedes W14, στην τρίτη θέση της εκκίνησης.

Παρόλα αυτά, ο Χάμιλτον σε ερώτηση για τις βλέψεις του στον αγώνα απάντησε πως είναι «να ανέβουμε στην πρώτη θέση», καθώς απομένει να φανεί αν η βελτίωση της Mercedes στη διαχείριση των ελαστικών και στο ρυθμό αγώνα μπορεί να είναι ανάλογη της βελτίωσης της ταχύτητάς της στον έναν γύρο. Ειδικά αν συνεχιστεί η βαριά συννεφιά στη Μελβούρνη και αύριο, και μείνει η θερμοκρασία της ασφάλτου σχετικά χαμηλά.

Μιλώντας για το σημερινό αποτέλεσμα που έφερε και πάλι λίγη αισιοδοξία στο γκαράζ της Mercedes, ο Χάμιλτον είπε: "Είμαι τόσο χαρούμενος με αυτό! Ήταν εντελώς απροσδόκητο. Είμαι πολύ, πολύ περήφανος για την ομάδα. Ο Τζορτζ έκανε φανταστική δουλειά σήμερα. Είναι όνειρο για εμάς ότι βρισκόμαστε στις δύο πρώτες σειρές της εκκίνησης. Δουλεύουμε όλοι όσο πιο σκληρά μπορούμε, οπότε το να είμαστε τόσο κοντά στη Red Bull είναι ειλικρινά εκπληκτικό".

Σχετικά με τη δική του απόδοση, ο 38χρονος πρόσθεσε: "Ο δεύτερός μου γύρος προφανώς δεν ήταν εξίσου καλός όπως ο πρώτος μου [στο Q3]. Κέρδισα λίγο χρόνο στο τελευταίο τμήμα της πίστας, αλλά εντέλει πλήρωσα όσον έχασα στην αρχή [του γύρου], αλλά δεν είμαι απογοητευμένος".

Και αναφερόμενος τον αυριανό αγώνα, κατέληξε: "Ελπίζω ότι αύριο θα καταφέρουμε να τους δυσκολέψουμε λίγο, κι ελπίζουμε ο καιρός να παραμείνει καλός".

Ο Ράσελ, από την πλευρά του, αφότου δήλωσε επίσης έκπληκτος από το αποτέλεσμα αυτό, και λίγο απογοητευμένος που έχασε την πολ ποζίσιον, συμπλήρωσε: "Είναι μία από αυτές τις περιστάσεις που οι προσδοκίες σου αλλάζουν τόσο γρήγορα σε αυτό το σπορ. Χθες θα ήμαστα χαρούμενοι αν μπαίναμε στην τετράδα ή στην πεντάδα.

Αλλά το αυτοκίνητο έδινε σπουδαία αίσθηση και δείχνει ότι έχουμε πολύ δυναμική ακόμα μπροστά μας. Πρέπει προφανώς να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει και έχουμε καλές και κακές μέρες, αλλά θα το δεχθούμε ευχαρίστως [το σημερινό αποτέλεσμα]", κατέληξε ο νεαρός Βρετανός.

TAGS GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ