FORMULA 1

Formula 1: Ο Χάμιλτον εξασφάλισε στον αδελφό του μία μέρα στον προσομοιωτή της Mercedes

Formula 1: Ο Χάμιλτον εξασφάλισε στον αδελφό του μία μέρα στον προσομοιωτή της Mercedes
LEWIS HAMILTON / INSTAGRAM

Ο Νίκολας Χάμιλτον έγινε ο πρώτος άνθρωπος ειδικών δυνατοτήτων που απέκτησε την εμπειρία ενός σύγχρονου προσομοιωτή της Formula 1, χάρη στην πρωτοβουλία του αδερφού του, Λιούις, και την άδεια της Mercedes F1.

Από τα ξεκινήματα της καριέρας του στη Formula 1 ο Λιούις Χάμιλτον έκανε γνωστή με κάθε ευκαιρία την αγάπη, στοργή και υπερηφάνεια που νιώθει για τον ετεροθαλή αδερφό του, Νίκολας.

Τον καλούσε συχνά να τον συντροφεύει στα GP, πρώτα στο γκαράζ της McLaren και έπειτα της Mercedes, και τώρα του εξασφάλισε μια μοναδική εμπειρία.

Με την απλόχερη άδεια από την ομάδα του, Mercedes F1, του εξασφάλισε μία ολόκληρη μέρα στον προηγμένο προσομοιωτή της ομάδας, στο Μπράκλεϊ της Βρετανίας.

Έτσι, ο Νίκολας Χάμιλτον έγινε ο πρώτος άνθρωπος ειδικών δυνατοτήτων που πέτυχε κάτι τέτοιο, εκπληρώνοντας με επιτυχία ένα από τα όνειρά του.

Θυμίζουμε ότι 30χρονος Νίκολας είναι, και αυτός, οδηγός αγώνων - στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC). Ο αδελφός του επτάκις πρωταθλητή της Formula 1 πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, και αγωνίζεται με ειδικά τροποποιημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο στο βρετανικό πρωτάθλημα.

Τώρα, χάρη στην πρωτοβουλία του Λιούις, απέκτησε και τη ρεαλιστική εμπειρία της οδήγησης μιας Formula 1, στο κόκπιτ του προσομοιωτή της Mercedes F1.

Ο Λιούις δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος για αυτό, και δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του.

Ο 38χρονος ευχαρίστησε τη Mercedes για αυτή τη σπάνια εμπειρία, γράφοντας: "Ο χρόνος στον προσομοιωτή ήταν απίστευτα σπάνιος, και δεν είναι προσβάσιμος από κάποιον σαν τον αδελφό μου. Χρειάστηκαν ειδικές τροποποιήσεις στο κάθισμα, στο τιμόνι και στα πετάλια, για να γίνει εφικτό. Πέρασε όλη τη μέρα μέσα [στον προσομοιωτή], και είναι ο πρώτος άνθρωπος ειδικών δυνατοτήτων που το έκανε.

Ήταν πάντοτε μαχητής, και ήταν τιμή μου που τον είδα να περνά αυτή τη μέρα. Το χαμόγελο που βλέπετε δεν έφυγε ποτέ από το πρόσωπό του. Ανυπομονώ να μοιραστώ περισσότερα από αυτή την ιδιαίτερη μέρα, σε ευχαριστώ @mercedesamgf1 για το χρόνο και την εργασία που χρειάστηκε για να γίνει αυτό εφικτό, και να πραγματοποιηθεί το όνειρο του αδερφού μου", κατέληξε ο Λιούις.

TAGS FORMULA 1 F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ