FORMULA 1

Formula 1: Ο Αλόνσο ταχύτερος πριν από τη βροχή στις δεύτερες δοκιμές της Μελβούρνης

Ο Αλόνσο στις ελεύθερες δοκιμές της Μελβούρνης
Ο Αλόνσο στις ελεύθερες δοκιμές της Μελβούρνης 2023 AP PHOTO/ASANKA BRENDON RATNAYAKE

Μόνο 15 λεπτά έμεινε στεγνή η πίστα του Άλμπερτ Παρκ στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές του GP Αυστραλίας, και σε αυτά ο Φερνάντο Αλόνσο έγραψε τον ταχύτερο χρόνο με διαφορά μισού δευτερολέπτου από τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari.

Η βροχή που ήρθε πάνω από τη Μελβούρνη δεν επέτρεψε την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστραλίας, 3ου φετινού γύρου της Formula 1, αλλά στο τέλος της ημέρας -και στις δύο περιόδους δοκιμών- ταχύτερος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull με διαφορά 0,097'' από τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin.

Formula 1: Ο Αλόνσο ταχύτερος πριν από τη βροχή στις δεύτερες δοκιμές της Μελβούρνης

Με το πράσινο φως στη δεύτερη περίοδο των δοκιμών αρχικά ταχύτερος ήταν ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari με τη μέση γόμα. Ο Φερστάπεν έριξε το χρόνο του Ισπανού με γύρο 1:19.759, αλλά ο οδηγός της Ferrari σύντομα ανέκτησε την πρώτη θέση - σε κάθε περίπτωση με την ίδια γόμα.

Λίγο αργότερα ο Φερνάντο Αλόνσο έριξε τον κορυφαίο χρόνο στο 1:18.887, που ήταν ένα δέκατο πιο αργός από τον πρώτο χρόνο που είχε σημειώσει ο Ολλανδός στις πρώτες δοκιμές. Η διαφορά ήταν πως ο Αλόνσο πέτυχε το χρόνο αυτό με τη μέση γόμα στις δεύτερες δοκιμές, και ο Φερστάπεν με τη μαλακή στις πρώτες.

Όμως, λίγο πριν κλείσει το πρώτο 15λεπτο, έφτασε η βροχή στο Άλμπερτ Παρκ. Εκείνη τη στιγμή ο Φερστάπεν είχε ξεκινήσει έναν γρήγορο γύρο, αλλά αναγκάστηκε να κάνει μια αγχωτική διόρθωση της υπερστροφής της RB19 στην πρώτη στροφή.

Την ίδια ώρα, και λίγο πριν επιδεινωθεί η βροχή, ο Σαρλ Λεκλέρ με την έτερη Ferrari SF-23 πρόλαβε να γράψει το δεύτερο χρόνο και να ανέβει μπροστά από τον πρωταθλητή. Έκτοτε, η βροχή δεν επέτρεψε να πέσουν τα γυρολόγια, και όλοι οι οδηγοί μπήκαν στην πίστα με την ενδιάμεση βρόχινη γόμα.

Σε αυτές τις συνθήκες, ειδικά για το λίγο χρόνο που έμειναν στην πίστα με τα σλικς, πολλοί οδηγοί είχαν παρατεταμένα γλιστρήματα και εξόδους - όπως ο Λάντο Νόρις με τη McLaren στην πρώτη στροφή. Περίπου στο ημίωρο οι δύο οδηγοί της Ferrari αποπειράθηκαν να βγουν στην πίστα με τα σλικς, με τη μαλακή γόμα, αλλά οι συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν και στο τέλος του γύρου επέστρεψαν στο γκαράζ της Scuderia.

Οι συνθήκες τότε επιδεινώθηκαν, και άρχισαν να σχηματίζονται μικρές λίμνες στην άσφαλτο, και τα μονοθέσια επέστρεψαν στην πίστα περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος των δοκιμών για να συλλέξουν δεδομένα με την ενδιάμεση γόμα βροχής - σε περίπτωση που βρέξει την Κυριακή.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σέρτζιο Πέρεζ με την έτερη Red Bull RB19 βρισκόταν -πριν τη βροχή- σε γρήγορο γύρο με ενδιάμεσους χρόνους ταχύτερους του Αλόνσο, αλλά ο γύρος του Μεξικανού χάλασε όταν συνάντησε την Alfa Romeo του Γκουάνιου Τσόου στις γρήγορες στροφές 9-10.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ASTON MARTIN ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ